Skip to content
Link til Gamle Oslo Road Racing Lag (G.O.R.L) a.k.a Kreditosaurus Racing er en utøverklubb.
OM ROADRACING

JMG_9492_justert

Circuit racing
(Road Racing)

Road Racing /Circuit racing er hastighetskjøring med motorsykler på asfaltbaner med høyre og venstresvinger, og denne idretten er virkelig motorsyklistenes Formel 1. Den vanligste løpsformen i dag er kjøring på lukkede baner som er spesialkonstruert for motorsykkelracing. Man bruker sykler som er svært like de sportssykler “vanlige motorsyklister” kjører på veien. Sågar er flere nasjonale og internasjonale klasser bygget opp på standardsykler hvor kun mindre modifiseringer er tillatt, og da kun for å øke sikkerheten. Banene har asfaltdekke og er laget for en bestemt fartsretning. I Norge er det baner som går både med og mot urretningen. I ytterkant av kjørebanen er det sandfeller som har til hensikt å stanse sykler – med eller uten fører – som kjører av banen, så raskt som mulig. Det er når en fører mister kontrollen over sin sykkel at banens passive sikkerhet skal hindre skade på føreren, andre førere eller publikum. Dette søkes løst ved at det ikke er harde hindringer nært innpå banen.

krohn_sladdKonkurransene startes med felles start, og deltagerne står etter hverandre i den rekkefølge som tidstreningene har angitt. Føreren med laveste rundetiden (raskeste runde) står først i startfeltet (pole position). Den nest raskeste føreren med den nest laveste rundetiden (nest raskeste runde) står som nr. 2, osv. Løpet går over et bestemt antall runder og første deltager i mål vinner.

Det er mest gutter som kjører Circuit racing, men noen jenter er også med! Circuit racing kan kjøres fra det år man fyller 12 år. Maksimal størrelse er 125 ccm.
Fra det året man fyller 15 kan man kjøre standard 600 kubikk, mens det er fri kubikkgrensen når man har fyllt 16 år!

For å få lisens til å kjøre roadracing kreves det gjennomført og bestått lisenskurs. Kurset er inndelt i en teoretisk og en praktisk del. Det er ikke spesielt vanskelig, men det skal gi nødvendig kunnskap om sikkerhet og konkurranseregler, i tillegg skal det selvsagt læres å beherske sykkelen på banen. Lisenskursene avholdes i de enkelte klubber som har roadracing aktivitet. Det kreves medlemskap i en av de ca. 250 klubbene i Norge som er tilsluttet Norges Motorsportforbund (NMF) for å få utstedt lisens.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com