Skip to content

\"dr-sykkel\"Dragracing

I Norge er det tillatt å kjøre DragRacing på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem av Norges MotorsportForbund (NMF) (sykkel / Snøskuter) eller Norges Bilsportforbund (Bil). Alle som kjører DragRacing må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på ett baneområde. For å få trenings eller konkurranselisens må du gå ett lisenskurs (Debutantkurs) som inneholder minimum 4 timer teori og 11 timer kjøreteknikk.

DragRacing er en aksellerasjonskonkurranse mellom 2 motorsykkler som foregår over en distanse på 201,17 meter (1/8 mile) eller 402,33 meter (1/4 mile). Vinner er den som først passerer målstreken, uavhengig av tid. Først kjøres det en kvalifisering hvor førerne plasseres i en elimeringsstige etter den tiden de brukte i kvalifiseringen, i elimineringen har ikke tiden noen betydning, , her er det bare først over streken som gjelder. I klassene Street Bike og Super Gas Bike gjelder litt andre regler, her er det en tidsgrense som ikke skal underskrides. Hvis en fører er under denne tiden resulterer det i en Break-Out og man er diskvalifisert. Dersom begge kjører under Break-Out grensen er det den som kjørte fortest som er diskvalisert.

En ting som er spesielt for DragRacing, er at her deltar både motorsykler og biler i det samme stevnet. I det siste har det også dukket opp noen snøscootere.


Baner i Norge

I Norge er det per i dag (Januar 2004) 3 baner som brukes til DragRacing: Frøya i Trønderlag, Valle i Setesdal og Gardermoen Raceway. gardermoen er den eneste av banene som er godkjent for 402,33 meter for alle klasser. I DragRacing er det en tradisjon at depoet er åpent for alle, er du først tilskuer kan du også gå rundt i depoet å se kjøretøyene på nært hold.

Hvem kan kjøre dragRacing, og hvor gammel må man være?

Når de nye reglene for Junior Bike innføres blir nederste aldersgrense i DragRace 10 år. Større sykler kan kjøres fra det året du fyller 16 år.

Klassene.

Klassene som kjøres i motorsykkelklassene i DragRacing er:

  • Street Bike
  • Super Gas Bike
  • Funny Bike
  • Pro Stock
  • Super Tvin
  • Top Fuel

Mer informasjon om klassene finner du hos Norges MotorsportForbund.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com