Jonathan Lykke Nessjøen – ÅRETS UTØVER 2018 – Solør MCK!

ÅRETS UTØVER og KJØRER ROADRACING 2018; Jonathan Lykke Nessjøen sammen med ÅRETS KJØRER CLASSIC ROADRACING 2018 Espen Jørstad Sandbakken med noe av lørdagens premiefangst.  Foto: Roy Øwre

Under lørdagens premieutdeling for 2018-sesongen var det drøyt 40 fremmøtte medlemmer på Heia Hotell, Våler i Solør.

Premieutdelingen ble arrangert etter Årsmøtet 2019 og Informasjonsmøte for 2019-sesongen. Det ble en høytidelig og flott time med masse gode ord og masse honnør til de aktive utøverne og ikke minst våre superflinke funksjonærer.

UTØVER- / SPORTSPRISER  2018!

ÅRETS UTØVERE SOLØR MCK 2018:

ÅRETS UTØVER og KJØRER ROADRACING 2018

Til tross for sin unge alder har denne utøveren allerede oppnådd masse rutine etter bare 4 sesonger. Etter å ha herjet med sine konkurrenter i juniorklassen de siste sesongene tok han steget opp i den ypperste klassen blant Nordens raskeste førere. En sesong som endte helt fantastisk. 10 pallplasser på 11 løp. 6 førsteplasser, 2 andreplasser og 2 tredjeplasser pluss en fjerdeplass lar seg absolutt høre. Dette ble en fabelaktig sesong for unggutten

MERITTLISTE 2018 

 • GULL i NORDISK MESTERSKAP – Klasse SUPERSTOCK 600
 • GULL i NORSK MESTERSKAP – Klasse SUPERSTOCK 600
 • GULL i REGIONSMESTERSKAPET – Klasse SUPERSTOCK 600

Debuterte i NC-klassen Junior med en 6. plass sammenlagt i 2014. Deretter har han vunnet NC-klasse Junior i 2015, 2016 og 2017.

ÅRETS UTØVER og KJØRER ROADRACING SOLØR MCK 2018: Jonathan Lykke NESSJØEN

_________________________________________________________________

ÅRETS KJØRER CLASSIC ROADRACING 2018

Etter mange år borte fra racing gjorde denne karen et comeback i Classic racing i 2017. Allerede da viste han at dette skulle bli en skikkelig nøtt å knekke for de andre konkurrentene. Bronsemedalje i MC-Avisa Norsk Classic Cup i sin klasse allerede i comebacket! I 2018 stilte han likeså godt opp i 2 av de absolutt raskeste klassene i classicracingen. Dette resulterte i ett GULL og et SØLV i de to klassene i Nordisk Mesterskap, Nordisk Cup og MC-Avisa Norsk Classic Cup.

MERITTLISTE 2018

 • GULL I CLASSIC NORDIC CHAMPIONSHIP – Klasse Classic Formula 80-87 F1
 • GULL I CLASSIC NORDIC CUP – Klasse Classic Formula 80-87 F1
 • GULL I MC-AVISA NORSK CLASSIC CUP – Klasse Classic Formula 80-87 F1
 • SØLV I CLASSIC NORDIC CHAMPIONSHIP – Klasse Classic Superbike
 • SØLV I CLASSIC NORDIC CUP – Klasse Classic Superbike
 • SØLV I MC-AVISA NORSK CLASSIC CUP – Klasse Classic Superbike
 • GULL i REGIONSMESTERSKAP – Klasse Classic Formula 80-87 F1
 • GULL i KLUBBMESTERSKAP – Klasse Classic Formula 80-87 F1
 • SØLV i REGIONSMESTERSKAP – Klasse Classic Superbike
 • SØLV i KLUBBMESTERSKAP – Klasse Classic Superbike

Han har vært på pallen i ALT han har stilt opp i, og som dere skjønner; denne karen har det travelt!

ÅRETS KJØRER CLASSIC ROADRACING SOLØR MCK 2018: Espen Jørstad SANDBAKKEN

____________________________________________________________________

ÅRETS JUNIOR ROADRACING 2018

Denne utøveren kom som et friskt pust inn i juniorracing i 2017. Med sitt smil sjarmerer hun alle rundt seg, og hun er en sann j…. til å bruke knepucker i følge mamma! Med sin ekstreme kjøreteknikk kom fremgangen veldig fort. Debutsesongen endte med en 8. plass sammenlagt, noe som må betraktes som imponerende. 2018-sesongen endte med en 7. plass sammenlagt etter blant annet 2 stk 3. plasser. Dette er faktisk et meget bra resultat i en klasse hvor nivået har gått rett i været. Hun var faktisk bare 20 poeng fra plassen i sammendraget.

MERITTLISTE 2018

 • 7. plass i NORGESCUP – Klasse Juniorsport 300
 • BRONSE i REGIONSMESTERSKAPET – Klasse Juniorsport 300

ÅRETS JUNIOR ROADRACING SOLØR MCK 2018: Desirée STERNER

________________________________________________________

ÅRETS KVINNELIGE UTØVER 2018

Denne utøveren har tatt nye steg videre og virkelig utfordret gutta! Med sitt stille og rolig og et svært behagelig vesen skremmer hun kanskje ikke sine konkurrentene, men når hjelmen kommer på og banen er klar skal jeg fortelle dere at denne jenta kan kjøre 600! Fokusert og målbevisst. I 2018 som i 2017 satte hun sine kvinnelige konkurrenter og de fleste av gutta skikkelig til veggs. Hun fikk med seg 2 stk førsteplasser og 3 stk andreplasser, en fjerde- og en sjetteplass,

MERITTLISTE 2018

 • SØLV i NORGESCUP roadracing – Klasse Superstock 600 – NC
 • GULL i ÅPEN KLASSE roadracing – Klasse Jentecup
 • plass i REGIONSMESTERSKAP roadracing – Klasse Superstock 600 – NC
 • plass i REGIONSMESTERSKAP roadracing – Klasse Jentecup

ÅRETS KVINNELIGE SENIORUTØVER SOLØR MCK 2018: Hannah Marie ARNEGARD

__________________________________________________________________

ÅRETS KVINNELIGE JUNIORUTØVER 2018

Denne utøveren kom som et friskt pust inn i juniorracing i 2017. Med sitt smil sjarmerer hun alle rundt seg, og hun er en sann j…. til å bruke knepucker! Med sin ekstreme kjøreteknikk kom fremgangen veldig fort. Debutsesongen endte med en 8. plass sammenlagt, noe som må betraktes som imponerende. 2018-sesongen endte med en 7. plass sammenlagt etter blant annet 2 stk 3. plasser. Dette er faktisk et meget bra resultat i en klasse hvor nivået har gått rett i været. Hun var faktisk bare 20 poeng fra 3. plassen i sammendraget.

MERITTLISTE 2018

 • 7. plass i NORGESCUP – Klasse Juniorsport 300
 • BRONSE i REGIONSMESTERSKAPET – Klasse Juniorsport 300

ÅRETS KVINNELIGE JUNIORUTØVER SOLØR MCK 2018: Desirée STERNER

_________________________________________________________________

ÅRETS INTERNASJONALE BRAGD 2018

Denne prisen skal henge litt høyere en de andre prisene i Solør MCK, og den er bare utdelt FEM ganger tidligere. Denne utøveren har tross sin forholdsvis unge alder allerede tilegnet seg masse internasjonal erfaring. Etter at han hadde vunnet det som var å vinne i Norge og Norden søkte han seg til roadracingens Mekka, nemlig Spania.

Der har han fått kjenne på hvor tøft dette har vært, og han har nok til tider sikkert stanget hodet i veggen, men det skal han ha; har aldri gitt opp! Han har stått i motgang og medgang og kjempet seg videre. Han er en fantastisk flott representant for sporten og for klubben sin og representerer på en eksemplarisk måte. Sammen med sin mentor Arne står de på og spesielt i 2018 tok han et kjempeskritt og kom endelig på pallen i det spanske mesterskapet.

Under finalehelgen på Circuito de Jerez Angel Nieto klemte han til med pole position etter en perfekt kvalifisering. Løpsresultatene ble en 2. og en 8. plass under finalehelgen. Aldr før har en norsk utøver vårt så nær toppen av pallen i dette mesterskapet som regnes som ett av de tøffeste i verden!

Stiller opp under finalehelgen under Nordisk og Norsk Mesterskap på Rudskogen i september på lånt sykkel og kjører fletta av alle. Dermed tar du jammen BRONSEMEDALJEN i Nordisk Mesterskap med bare to av fire løp, og du blir nummer 7 i Norsk Mesterskap med kun 2 av 11 løp.

Ja, og så blir du klubbmester også da!

ÅRETS INTERNASJONALE BRAGD SOLØR MCK 2018: Thomas SIGVARTSEN

_______________________________________________________________

TRENINGSPRISER 2018!

TRENINGSPRISEN OFFROAD JUNIOR 2018: Jakob Mathias T. HOLTMOEN

TRENINGSPRISEN ROADRACING JUNIOR 2018: Susanne M. ØDEGAARD   

TRENINGSPRISEN OFFROAD 2018:  Jørn Magnus T. HOLTMOEN 

TRENINGSPRISEN ROADRACING 2018:   Audun GUNDERSEN

_____________________________________________________________________ 

FUNKSJONÆRPRISER 2018!

”DUGNADSPRISEN” OFFROAD 2018  

Denne superildsjelen er ALLTID der med sine maskiner og masse gode råd og hjelp. Uten deg hadde aktivitetene i skogen på Haslemoen stoppet. Tusen takk for det du gjør for klubben vår.

Dugnadsprisen Offroad SOLØR MCK 2018: Tormod HOLTMOEN

  

”DUGNADSPRISEN” ROADRACING 2018  

To superildsjeler som bruker stort sett all sin ledige tid til å ordne opp på Vålerbanen og klargjøre for treninger og løp, samt være med som funksjonærer alltid når det skjer asfaltaktiviteter der oppe. I tillegg lager dere den beste funksjonærmaten, og mat er viktig! Klubben er svært takknemlige for å ha dere med på vårt viktige arbeid. TUSEN TAKK!

Dugnadsprisen roadracing SOLØR MCK 2018: Inger Kristine og Ole Andreas RUDSHAGEN

______________________________________________________________________

ANDRE PRISER 2018!

ÅRETS HONNØR SOLØR MCK 2018

Denne fagmannen har bistått mange med gode råd og hjelp. Du er en coach som virkelig bidrar, og det du tar i gir ganske umiddelbart resultater. Utøvere som du har jobbet med leverer så det virkelig smeller i blant, ja ganske ofte faktisk. Din erfaring fra racing gjennom snart en mannsalder er helt uvurderlig! Vi er svært glad for å ha deg med på laget. Hjertelig takk for din innsats også i 2018.

ÅRETS HONNØR Solør MCK 2018: Arne SANDUM

_______________________________________