Espen Sandbakken – Solør MCK – NORDISK MESTER!

Toppresultater av de norske deltakerne under finalehelgen i classic roadracing!

Det ble en utrolig spennende helg under finalene i Nordisk Mesterskap, Nordisk Cup og MC-Avisa Norsk Classic Cup i roadracing på Karlskoga Motorstadion denne helgen. I et fantastisk vær ble det masse herlig racing og tette fighter i de fleste klassene.

Solør MCK hadde et noe redusert antall deltakere da mange av førerne hadde prioritert Manx TT på Isle of Man denne gangen. Men resten av klubbens førere og de øvrige norske førerne slo godt fra seg og tok med seg mange titler og medaljer hjem til Norge.

For å starte med det beste, så ble Espen Sandbakken – Solør MCK – Nordisk Mester i Classic Formula F1 med sin Suzuki med god margin til svenske Martin Hjalmarsson, mens Solør MCK fører Amund Granli tok bronsemedaljen. Espen Sandbakken gjorde også et tappert forsøk på å ta hjem gullet i Classic Superbike, men måtte gi tapt for svenske Max Eriksson med BARE 1,5 poeng, mens Amund Granli tapte bronsemedaljen med KUN 0,5 poeng! Ja. det er faktisk sant, for marginene var veldig små, og spenningen var stor helt til målflagget falt.

I Nordic Open ble det også gull på Espen i Classic Formula 80-87 F1, mens  Amund tok bronse. Espen tok også sølv i Classic Superbike i Nordic Open.

I klasse 250 GP tok Olav Aunemo sølv i både Nordisk Mesterskap og Nordic Open.

Det bør også nevnes at Solør MCK-førere gjorde rent bord i både Nordisk Mesterskap og Nordic Open i både Nasjonal 600 og Nasjonal 1000. Morten Storsveen vant Nasjonal 600 foran Andreas Hansen, og i Nasjonal 1000 vant Anders Valle foran Audun Gundersen og Rune Vangen.

Nordic Open er sammenlagtresultatene fra alle de nordiske løpene (Botnia Ring – FIN, Vålerbanen – NOR, Anderstorp – SE, Linköping – SE og Karlskoga – SE). Dette er bare en uoffisiell cup, men allikevel prestisje for de aller fleste.

Av øvrige norske resultater i Nordisk Mesterskap bør det også nevnes at Hans Riksfjord (CRC) tok sitt 7. Nordiske Mesterskap ved å vinne Classic 350, mens Knut Holte (CRC) også dette året vant Classic Forgotten Era>250 (stor) med Jørn Jøntvedt (Borg MCK) på bronseplass i samme klasse. I Classic Supersport 600 ble det tredobbelt norsk ved Jonas Fritsch (CRC) foran Svein Kragtorp (Borg MCK) og Steffen Leikvold (Borg MCK). I Classic Formula 80-87 F2 tok Magnus Wilhelmsen (ACR) sølvmedaljen. I PRE47 tok Edvin Moen (CRC) bronsemedalje, mens Sverre Saxegaard (CRC) tok bronsemedalje i Classic 750. I sidevogn ble det 3. plass i klasse 8C til Tor Halvorsen (CRC) og Morgan Bergman (CRC) og 2. plass til Erik Helgerud (CRC) og Terje Tveter/Tom Erik L. Knudsen i klasse 8D.

Offisielle sammenlagtlister i Nordic Championship/Nordisk Mesterskap og Nordic Open/Nordisk Cup finner du nedenfor: