Meget vellykket klubbløp på Vålerbanen 18. Juni!

Solør MCk gjorde et nytt forsøk på å arrangere klubbløp i roadracing på Vålerbanen mandag 18. juni i sammenheng med heldagstreningen. Dessverre ble det forholdsvis dårlig fremmøte på treningsdagen, men totalt med klubbløpet kom det over 40 deltakere. Ikke så aller verst med tanke på at det er feriestart i skoler landet rundt.

Klubbløpet; 4-timers Endurance / stafett samlet 12 team til start. 2 team i enduranceklassen, 1 team i stafett klasse mix (dame og mann) og 10 team i klasse stafett. Starten gikk kl 16.58 med Le Mans start og så gikk det unna i 4 timer til endes. Kun 2 team brøt, ett i enduranceklassen etter en krasj og ett i stafettklassen etter to totalt utslitte førere.

Vinnere totalt og i klasse stafett ble Kent Frode Skjønsberg (Suzuki) og Audun Gundersen (Honda) med 220 runder og en beste rundetid på 1.00:563. Disse gutta var snaut 2 runder foran Anders Valle og Kristoffer Valle Mellingen. På tredjeplass fulgte Vidar Moe og Espen Sandbakken med 212 runder. Det var litt dramatikk omlag en time før målgang da lederteamet med Kent Frode krasjet da de hadde omlag 3 runders ledelse på Vidar og Espen. Dette forspranget ble spist opp og en liten stund var det bare noen sekunder mellom Skjønsberg/Gundersen og Moe/Sanbakken. Team Valle/Mellingen, for øvrig far og sønn kjørte jevnt hele løpet uten noen store problemer, og de vekslet hele veien mellom 2. og 3. plass. Den siste halvtimen ble det også litt utfordringer på den tekniske siden for Moe/Sandbakken, og de ramlet ned til 3. plass til slutt med sine 212 runder.

Far og sønn Storsveen, Morten og Benjamin gjenniomførte i klasse Endurance, altså på samme sykkel (Yamaha R6) og klarte til slutt en 7. plass totalt med 191 runder.

I klasse stafett mix ble det en imponerende 6. plass totalt på pappa Jon Terje Ødegaard og datter Susanne Ødegaard med 195 runder totalt. Her bør det bemerkes spesielt at Susanne kjøre en Kawasaki Ninja 300, mens Jon Terje kjørte Yamaha R6. Svært imponerende kjøring av begge to uten noen form for problemer. Susanne var først ute og foretok en noe snublende (nesten bokstavelig) Le Mans start, men kjørte veldig jevnt og stabilt hele veien.

Totalt sett en svært fin kveld og en veldig god test for arrangørklubben Solør MCK med tanke på et eventuelt 6-timers løp i 2019. Alltid spennende å prøve noe nytt.

Klubben takker funksjonærer for nok en imponerende jobb og deltakere for en begivenhetsrik og spennende dag og nå håper vi flere stiller opp på det neste klubbløpet den 13. august. Da blir det vanlige sprintløp x 2 for alle klasser. Invitasjon og tilleggsregler kommer snart.

Resultatlister komplett finner du på denne linken;

2018 06 18 Heldag/KLUBBLØP1 ROADRACING Vålerbanen