Verdensmester i vannjet!

Verdensmester i vannjet!

Ronny Mangerud fra Drammen klarte i går å innhente mesterskapstittelsen i Pro AM Ski Lite i USA. Han har med dette en kjempesesong bak seg, som Kongepokalvinner, Norgesmester, Nordisk mester, Europamester og nå Verdensmester. Stian Schjetlein fra Bergen tok en imponerende bronse i samme klasse.

Ronny Smurf Mangerud fra Lillestrøm men bosatt i Drammen ble verdensmester i Vannjet, i klassen Pro-Am Ski lite.
Etter å ha forberedt seg i over en uke i Lake Havasu city, i Arizona var det endelig tid for å kjøre race. Litt kjøligere vær har ankommet også, så temperatur på litt over 20 grader ligger nærmere oss nordmenn enn de nærmere 40 gradene som var i forrige uke.

Forberedelsene har gått bra og når teamet ankom raceplassen ca 06.30 var alt i rute. Treningen gikk av stabelen 07.00 og banen virket bra. Selv en nordmann blir fort vant til varmen så det er jo litt flaut å si at man fryser når det er over 20 grader i vannet, sier Mangerud.

Pole position heatet gikk veldig bra og med ledelse fra start til mål lovet det godt for resten av dagen. Det var en god bekreftelse på at utstyret er på topp og at formen er inne.

Første finale skulle imidlertid vise seg å bli tøffere enn kvalifiseringen. En dårlig start gjorde at Mangerud passerte som nummer fire etter første av de syv rundene som skulle kjøres. Allerede i løpet av den neste runden kom han seg opp forbi 3. plassen og på den neste runden gjorde lederen en feil slik at veien var klar for å klatre til andreplass. Her måtte imidlertid Mangerud finne seg i å ligge helt til det gjensto litt over en runde igjen. Etter å ha jaget hele veien og ligget rett i hælene på lederen var de i ferd med å ta igjen en fører med en runde. Lederen gjorde en liten feil i forbindelse med forbikjøringen og Mangerud benyttet muligheten til å snike seg forbi. Ledelsen holdt til mål og halve jobben var gjort.

Andre finale skulle bli litt annerledes. En bedre start, men fortsatt ikke god nok for ledelsen. En annen nordmann, Stian Schjetlein, hadde klart å snike seg ut foran sin egen trener. Landsmannen hadde en kanonstart fra innersporet og holdt unna for alle angrepene til Mangerud helt til det nærmet seg slutten.

Igjen viste Mangerud kreftene og rutinen sin på nest siste runde og smatt forbi. Han kunne dermed sikre seg inn på sisterunden til sin første verdensmestertittel noensinne. Like gledelig var det at landsmannen Stian Schjetlein slår følge på pallen som tredjemann.

Ronny skal kjøre to løp til denne helgen, i to andre klasser, men allerede har smurfen kronet en av tidenes beste sesong for en toppidrettsutøver med titlene Kongepokalvinner, Norgesmester, Nordisk Mester, Europamester og nå Verdensmester!!! Og dette i en idrett der man benytter et kjøretøy som ikke er lovlig i Norge og dertil strengt reduserte treningsmuligheter

Hn etet fra www.nmfsport.no 07-10-2011