Vellykket lisenskurs roadracing på Vålerbanen!

Solør Motorcykkelklubb (SMCK) arrangerte fredag 10. og lørdag 11. august lisenskurs i roadracing på Vålerbanen.

Dette var sesongens andre kurs i regi av SMCK, og det var tydeligvis 24 svært fornøyde kursdeltakere som slitne vendte nesa hjemover lørdag kveld.

Under fredagens teoridag regnet og blåste det skikkelig, og mange var nok spente på hvilke føre vi ville få på lørdagens praksiskjøring. Det var nok noen av oss instruktører også, men heldigvis opprant lørdagen med strålende sol og nesten ikke vind. Bare blide og fornøyde fjes og det ble masse kjøring. Noen små uhell blir det nesten alltid, og det ble det også denne gangen. Alle deltakerne var lydhøre og viste en glimrende innsats, og progresjonen var imponerende på alle sammen. Her var det med godt voksne og erfarne førere, noen sågar med instruktørkompetanse fra Senior MC, mens andre var helt ferske nybegynnere. Klubbens utleiesykler (1 stk Kawasaki Ninja 250 og 2 stk Kawasaki Ninja 300) var i flittig bruk hele dagen, og vi så at de som leide dem var ganske imponert over hvor bra disse syklene er.

Hele praksisopplegget ble gjennomført på bane 3 på Vålerbanen, og som en av instruktørene (Helge Spjeldnes) sier; denne banen har alt som trengs til tross for at den kanskje ikke er så veldig stor. – Den er helt ypperlig til slike kurs sier Helge

Som kursansvarlig vil jeg rette en meget STOR TAKK til Terje Granheim som gjennomførte teoridelen på en glimrende måte fredag, samt supergjengen av kjøreinstruktører som virkelig ga av seg selv og delte sine kunnskaper med lærevillige kurselever på banen lørdag; Knut Gulbrandsen, Helge Spjeldnes, Joakim Gulliksen, Henrik Bartels Øwre og Benjamin Storsveen. Vi hadde også med en fersk læregutt, som vi ser at kan bli en dyktig instruktør, 13 år gamle Tobias R. Kristoffersen. Vi har sett at det er særdeles viktig å ha med en så ung utøver for å være et bindeledd mot de yngste deltakerne som ofte er helt ned i 12 års alderen. Dette skaper tilhørighet og trygghet for de yngste. Av de 24 deltakerne var det 4 deltakere i junioralder og 4 kvinnelige deltakere. Totalt var kurset i aldersspennet fra 14 til 54 år.

En stor takk også til Per Harald Øyhus fra klubbens samarbeidsparter GMS på Gjøvik som støttet med alt fra tekniske råd til deltakerne til å være skiltbærer på startplata. Uten våre dyktige banefunksjonærer og eminente kjøkkensjef Inger som sørger for servering av nydelig mat under hele kurset, hadde ikke dette vært mulig. Og selvsagt til slutt en stor takk også til baneeier NAF Trafikksenter AS for all god støtte fra supergjengen med maskiner og materiell. De ordner alt!

Sist, men ikke minst; til alle dere kursdeltakere – takk for deres engasjement og lydhørhet. Dere var skikkelig dyktige!

Igjen; TUSEN TAKK for innsatsen alle sammen.

Nedenfor finner dere en liten billedkavalkade fra lørdagens kjøring. Klikk på bildet 2 ganger så får der frem stort bilde. (Fotograf: Roy Øwre)

Solør MCK v/ Roy Øwre – kursansvarlig