Vellykket lisenskurs roadracing på Karlskoga Motorstadion!

Vellykket lisenskurs roadracing på Karlskoga Motorstadion!

Da er Solør MCK i mål med sitt første arrangement i jubileumsåret 2012.

Helgens lisenskurs i roadracing som ble gjennomført på Karlskoga Motorstadion lørdag 31. mars og søndag 1. april ble på ingen måte noen aprilspøk.

32 norske elever møtte forventningsfulle opp fredag kveld og lørdag morgen til sesongens første lisenskurs i roadracing. Blant deltakerne var det 4 kvinner, hvorav 2 har junioralder. Totalt var det hele sju juniorer, så vi håper på en liten økning i juniorklassen denne sesongen.
I tillegg var det 16 svenske elever som gjennomførte sin teori med Magnus ”Brazze” Sjögren.

Teorien ble kjørt atskilt, mens søndagens kjøring ble samkjørt med norske og svenske instruktører. Dette er et opplegg Solør MCK har kjørt i flere sesonger, et samarbeid som fungerer svært bra.

Klubben stilte opp med 3 av rekrutteringssyklene, deriblant en splitter ny Kawasaki ZX 250 Ninja, som ble spesielt populær. Dette er en kjempeflott rekrutteringssykkel som passer ypperlig i standard juniorklassen. Vi fikk dessverre noe problem med Apriliaene, som ikke riktig ville være helt medgjørlige.

Lørdagens teoridag ble selvsagt både lang, og sikkert noe kjedelig, men dette er også en del av kurspakken. Elevene klarte seg helt utmerket, og vi lagde et avbrekk i teoridelen for å gjennomføre teknisk kontroll, noe som viste seg å være meget lurt.

Søndagen opprant med opptil flere minusgrader, men det var klart vær og da sola kom ble det ikke så aller verst. Allikevel ble det en smule kaldt på spesielt fingrene i løpet av de forskjellige kjøresekvensene, men både elever og instruktører klarte seg fint og gjorde en utmerket jobb.
Banen var selvsagt så tidlig på sesong tilnærmet iskald og glatt, men det var heldigvis ingen alvorlige incidenter. Bare 3 av de norske kurselevene var en tur i bakken uten noen skader. Her var det nok mest såret stolthet i tillegg til litt plastskader. Dessverre skadet en av de svenske elevene seg slik at han måtte på sykehus.

Alt i alt et meget vellykket kurs. Masse gode tilbakemeldinger på alle områder,
men dersom det er noen som vil melde tilbake om noe vi kan bli enda bedre på er vi svært takknemlig for det, for vi vet at vi alltid kan bli bedre.
Send e-post til post@solormcklubb.no

På vegne av Solør MCK vil jeg rette en STOR takk til sekretær Wenche, Eline som styrte racecontrol, Jostein som tok seg av den tekniske kontrollen i tillegg til at han var kjøreinstruktør.
Kjempehonnør for en flott jobb av kjøreinstruktørene Henrik, Marius, Knut, Jostein, Joakim, Vegard, Kent Frode, Ivar, Jan-Aksel, Tage, Pål og Rune.
Dere gjorde alle en svært god jobb og var flotte ambassadører for Solør MCK i jubileumsåret.

I tillegg vil jeg også sende en hilsen og en takk til alle kurselevene som opptrådte eksemplarisk, var lydhøre og flinke til å følge opp det de fikk fra instruktørene. Lykke til videre.

Roy Øwre
Hovedansvarlig for kurset
Sekretær Solør MCK

Her ligger det flere bilder fra debutantkurset:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150769039187658.464740.724467657&type=3&l=6f6c61fd03