Ullevålseter med knusende seier på 7 etappe!

PRESSEMELDING FRA TEAM ULLEVÅLSETER 06.01.2015:
Mauritania – CHAMI / AMSAGA: 433 km lang fartsetappe.

– Idag har det vært en ekstrem hard og lang etappe, med svært vanskelig navigering. Jeg gjorde ingen feil idag og har aldri kjørt så raskt i front noen gang sier Pål Anders på telefonen fra Mauritania.

Pål Anders har vært suveren så langt i Africa Race, med seier på de 4 første etappene og på 2 plass i 5 etappe (etappe 6 ble avlyst). Med seier idag har han dermed vunnet 5 av 6 mulige etapper. Dette er en kjempeprestasjon av Ullevålseter.

Dagens etappe var den lengste etappen under årets Africa Race. Pål Anders startet 2 min bak Theuretzbacher som vant 5 etappe og ligger på 2 plass sammenlagt. Han tok han raskt igjen, Theuretzbacher fulgte tett på i flere mil før nordmannen dro fra og kjørte som ensom majestet over mållinjen med drøye 4 min ledelse.

Ørkenreven har funnet en stø kurs mot triumf, og fortsatte i samme stim på dagens etappe.

– Det er godt å ha ledelsen, men den forsvinner lett om jeg gjør feil, eller om noe skjer med sykkelen. Det går hardt utover motoren, og man må kjøre på full gass hele veien enten om det er myke sanddyner eller hardere sandunderlag.

Ullevålseter er trygg på sykkelen og vet at den tåler det, men det er en ubehagelig følelse å vite at man kjører motoren så hardt. Ullevålseter har med ekstra motor.

Morgendagens etappe

Azougui / Azougui 399km totalt

Fartsetappe Azougui / Atar 358km