Uheldige Tage!

Honda-fører Tage Solberg skadet seg under SO-åpningen i Superbike på Falkenberg i Sverige for vel en uke siden. I dag ble Honda-føreren utskrevet fra sykehuset, og veien tilbake til roadracingsykkelen har startet.

– Det har vært en tøff uke med mange tanker, men jeg er fast bestemt på at jeg skal tilbake på sykkelen i løpet av sesongen. Det tar bare veldig lang tid, forteller Tage Solberg.

Tage Solberg har hatt en verst tenkelig start på årets sesong. Først gikk Honda-føreren i asfalten på Anderstorp i SM-åpningen, bare tre uker etterpå skjer det igjen under åpningen av Skandinavian Open på Falkenberg.

– Jeg har aldri hatt to så kraftige smeller rett etter hverandre tidligere. Nå håper jeg virkelig at jeg har brukt opp min uflaks, forklarer Tage Solberg.

ÅTTE BRUDD I EN SMELL
Tage Solberg kan ikke forklare hva som gikk galt på Falkenberg.
– Jeg husker ingenting av smellen. Jeg gikk i asfalten og landet på hodet mer husker jeg ikke, sier Solberg. Tage ble fraktet til Varberg Sykehus der det ble konstatert flere brudd i armen og et brudd i nakkevirvelen.
– Jeg doblet bruddstatistikken på en smell. Jeg har knust håndleddet og har et brudd i armbeinet. I tillegg har jeg fått et brudd i nakkevirvelen C6, men heldigvis var dette et stabilt brudd, som ikke var i nærheten av noen nerver. Det har heldigvis gått veldig bra, og jeg kommer til å bli helt frisk igjen, forklarer Tage Solberg. Etter et par netter på svensk sykehus ble Tage Solberg fløyet til Ahus sykehus i Oslo.
– Jeg har møtt utrolig mange dyktige leger og helsepersonell. De har virkelig gjort en god jobb, skryter Tage Solberg, som allikevel er lettet for å ha kommet hjem.

UTE I MINST 8 UKER
Honda-føreren mister store deler av årets sesong. Bruddene må gro, og Tage er høyst sannsynelig ute i minst åtte uker. Hånden og håndleddet kan ta opp til 12 uker.
– Det er veldig leit at jeg mister mye av sesongen. Jeg hadde store ambisjoner om å få til en knallsesong. Men jeg skal kjenne på kroppen, og la kroppen få hvile. Jeg begynner å bli en voksen mann, og vet at jeg ikke skal begynne for tidlig, sier han.
Lørenskog-føreren er ved godt mot, og sier selv at han er glad for at det har gått så bra som det har gjort, ettersom Falkenberg er en bane det går svært fort.
– Jeg er motivert til å komme raskt tilbake til sykkelen. Jeg får trolig ikke kjørt løp før i august, men jeg skal love at jeg kommer tilbake denne sesongen, sier han.
Bilder kan fritt benyttes. Foto: TSR


Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen – mobil: 901 12 818
på oppdrag fra Tage Solberg Racing.

Mer info:
Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394
Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com