Uflaks ødela for Stinius Viking Ødegård på Nürburgring i helga!

Stinus Viking Ødegård (14) hang godt med fra start under søndagens løp i European Junior Cup på tyske Nürburgring, men mistet grepet til teten da føreren foran gikk i bakken. Allikevel kjempet han seg inn til en god 9. plass.

Med en målsetting om en ny topp-5-plassering var Stinius Viking klar for å gi alt i på en av motorsportens aller mest “hellige” steder. Dette var hans første gang på Nürburgrings Grand Prix-bane, så fredagens fritrening ble brukt til å lære seg banen og bli kjent med sporvalg og hvordan sykkelen oppførte seg her.
Han synes banen var utfordrende, men også veldig morsom å kjøre på og gledet seg til resten av helgen.

GOD UTVIKLING PÅ KVALIFISERINGEN
På lørdag kjørte han ned sin bestetid med ca tre sekunder, og var på de to siste rundene i ferd med å kutte enda et sekund, men “trafikk” foran ham på banen gjorde det umulig. Han var uansett fornøyd med å være veldig tett bak 5.-6. plass og visste at han kunne avansere mye fra sitt 11. startspor med en god start under løpet.

UFLAKS STOPPET TOPPLASSERING
På søndag lå alt til rette for en god dag på banen, med skyfri himmel og godt over 25 grader i lufta. Stinius visste at han var nødt til å henge seg på tetgruppa fra start, noe han klarte godt når startlysene slukket. På runde to lå han som nummer åtte og var i ferd med å avansere, når franske Demoulin krasjet rett foran ham. Han var nødt til å kjøre av banen for å ikke treffe franskmannen og mistet mange plasseringer og grepet på gruppa foran. Plutselig var han nede på 15. plass og måtte forsøke å kjøre seg oppover igjen for å ta så mange poeng i sammendraget som mulig. Han kjørte gode rundetider og avanserte oppover i feltet, og klarte til slutt å vinne kampen om 9. plass mot to andre førere som kjempet tett.

– Jeg er i utgangspunktet ikke fornøyd med 9. plass, da jeg sikta høyere enn det, men må si at en topp-10-plassering er greit etter hva som skjedde. Er veldig ergerlig at uflaksen kom akkurat i dag, for jeg er sikker på at jeg hadde klart å henge med gruppa som kjempet om 2.til 5. plassene hvis det hadde stått på meg. Men sånt skjer innimellom i roadracing, så jeg får bare bruke det for å stå på enda mer under finalen i Frankrike om en måned, sier Stinius Viking.

Løpet ble vunnet i overlegen stil av Lukas Wimmer fra Østerrike. European Junior Cup, som er talentserien til Superbike-VM, avgjøres 5. – 7. september på franske Magny-Cours.

Følg Stinius Viking Racing på Facebook og web for oppdateringer!