Tredje runde i supermotardcupen 2011!

Tett fight!
# 34 Henrik B. Øwre i tet
foran #131 Renè Riiser og
# 141 Raymond Tuft fra
løpene på Vålerbanen
(Foto: Jon Grevæg)


I helga var det duket for den tredje løpshelgen i år, og denne gangen var det Bjorli som sto for tur.

Det var nok en gang en helt ny bane for meg, og for og være ærlig så visste jeg ikke at dem hadde gokart bane midt i svarteste Jotunheimen!
Pga. jobb fikk jeg ikke med meg treningen på fredag noe jeg føler at jeg burde ha hatt med meg, men sånn er livet skal jeg ha råd til og drive med dette her.


LØRDAG
På lørdag var det to halvtimes fritreninger før kvalen, og jeg valgte å kjøre begge passene fra start til slutt for og finne ut av banen. Dette resulterte i over 50 runder, så jeg hadde planer om og kjøre bare halve kvalen for og spare krefter til heatene.

På kvalen fant jeg ikke flyten og raste nedover på lista så måtte pushe helt til flagget også på det passet, og satte min raskeste tid på runde 21. Dette holdt ikke til noe bedre startspor enn åttende, og med over 70 runder før heatene skulle kjøres var jeg helt tom for krefter.

Lørdagens tre heat gikk som de måtte da jeg ikke orket og stå løpet ut og slet med armpump så jeg ved flere anledninger holdt på og reise rett fram i de hardeste innbremsingene da fingrene ikke fungerte i det hele tatt.
Resultatene på lørdag ble 6-5-5 noe som holdt til en noe skuffende 5. plass sammenlagt, så da var det bare og få i seg mat og kvelde tidlig for og få lada opp batteriene til søndag.


SØNDAG
Dagen startet med en kvalifisering, og jeg kom raskt ned på de samme rundetidene som på dagen før, men fikk ikke til det siste sekundet som ville plassert meg på første rekka. Kvalen endte med en 6. plass, men armpumpen var allerede tilbake for fullt så jeg visste at tre heat ville bli hardt.

Det var en liten pause før helgens tre siste heat dro i gang, og kroppen var virkelig ikke klar, men det var bare og bite tennene sammen og ta ut det siste jeg hadde igjen.

Ca. èn time før vi skulle ut på første heat begynte det å regne, noe som gjorde at det var regndekk som gjaldt resten av dagen.

Jeg gjorde tre gode starter og kom ut som nummer 4 hver gang og prøvde så godt jeg kunne og henge med de tre første, men de var litt for sterke også denne dagen, men i de to siste heatene hang jeg med andre og tredje plassen stort sett hele løpet til armpumpen kom tilbake.

Til tross for at det regnet kjørte jeg like raske rundetider som jeg gjorde tidligere i helgen på tørt, så til neste løp på Halsa skal jeg kjøpe meg et nytt sett med slicks og se om det kanskje ikke var dekkene som satte en liten stopper for høyere tempo da forholdene var optimale.

Søndagen endte opp med resultatene 4-4-4 og en fjerde plass sammenlagt noe som også var skuffende da jeg virkelig vil være med og slåss helt i toppen, men jeg får ta med meg det positive som er at startene mine blir bedre og bedre, Nå kjører jeg også bedre på grus en tidligere, og jeg kjører mye raskere på regn enn jeg noen gang har gjort og jeg trives på det bløte føret!

Med helgens resultater har jeg nå klatret opp til tredje plass sammenlagt hvis jeg ikke tar helt feil og den plassen har jeg et mål om å beholde til sesongslutt og om mulig avansere!

Henrik #34
www.moto34.blogg.no