Tre nordmenn i EM i Spania!

Tre nordmenn i EM i Spania!

Denne helgen blir det kjørt Europamesterskap i Roadracing på Circuito Albacete i Spania og vi har tre nordmenn med som er klare for å gi alt de har mot resten av eliten innen Roadracing.
Caroline Olsen har virkelig gjort seg bemerket dette året da hun blant annet ble Norgesmester i Supersport etter et av de mest spennende finaleløpene vi har sett på lenge på Vålerbanen i september. Nå er hun på Circuito Albacete i Spania for å kjøre EM finale og hun har fått følge av Stig Flemming Jensen som deltar i klassen Superstock 1000 og Henning Flathaug i 125GP som også har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt dette året. Disse førerne har blitt kvalifisert til å delta i EM gjennom prestasjoner i andre mesterskap i tillegg til at det har blitt delt ut wild-card.

For førere fra en liten nasjon som Norge krever det en del for å få til en deltagelse økonomisk og alle de tre førerne har hatt en stor jobb med å skaffe nødvendige midler i tillegg det NMF har bidratt med økonomisk, men heldigvis stiller personer opp for å virkeliggjøre drømmer og takket være personer som tidligere Roadracing fører Kai Børre Andersen og Norsk Bilglassenter kan Caroline Olsen komme til Spania og sette Norge på kartet.

Etter kjørte treninger i dag, fredag så er alle førerne fornøyde med det de har prestert. For Stig F. Jensen og Caroline Olsen er det første gangen de er på Albacete og det byr selvfølgelig på noen utfordringer siden dette er en ny, stor bane de ikke har vært på før. Henning Flathaug har vært med her tidligere og har i dag kjørt på tider som matcher hans personlige rekord på denne banen.

I morgen begynner alvoret da det skal kjøres to kvalifiseringstreninger i hver klasse, og da begynner nok alle av de tre førerne og føle presset på kroppen.

Flere oppdateringer vil følge igjennom helgen. Følge med på DMW Foto sine Facebook-sider, www.facebook.com/dmwfoto for bilder og oppdateringer.

Av Daniel Møller Warmedal

Hentet fra www.nmfsport.no 07-10-2011