To norske klassevinnere i Gotland Grand National!

Også i år skulle det bli norske vinnere, og om ikke det skulle være nok; det ble TO norske vinster!

Katrine Rye-Holmboe
Den ene norske vinneren var 21 år gamle Katrine Rye-Holmboe fra Lunner Motorsport.
Vi gjengir nedenfor, med tillatelse fra henne selv, teksten hun har lagt ut på sin egen hjemmeside etter triumfen:
– Da har jeg kommet hjem, og sovet ut etter årets Gotland Grand National. Det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg vant siden det var veldig lite forventet!
Jeg har aldri deltatt i dette løpet før, og har hørt mye om det. Jeg gruet meg til gjørmehullene, alle kjørerne som skulle være på banen samtidig, og ikke minst tre timer i en tung løype hvor alt kan skje.
Det var 2500 påmeldte. Sykt mange! Å stå på starten sammen med et helt folkehav som skal inn i samme startsving var ganske spesielt.
Uansett, kjøringen gikk drit bra. Jeg fant flyten etter en halv runde, og fant noen gode spor på de verste plassene. Jeg tanket på 3 runden, og da fikk jeg vite at jeg lå blant de 3 beste i dameklassen(45 stk).
Jeg kjørte utpå igjen i håp om å fortsette med den samme flyten jeg hadde. Etter 2,5 time begynte jeg å bli veldig sliten, og tempoet sank mye. 300 m før mål datt jeg overende, men kom meg heldigvis kjapt i gang, og vant 29 sekunder foran Sanna Bergman fra Sverige. At jeg ledet hadde jeg aldri trodd, og at jeg skulle stikke av med seieren første gang jeg deltok hadde jeg aldri forventet.
Fantastisk gøy, og noe av det beste jeg har gjort i crosskarrieren min!
Katrine #78

Mer om Katrine her; http://mxkatrine.com/wordpress/


John Christian Seljord
Den andre norske vinneren var John Christian Seljord fra Notodden Crossklubb som vant juniorklassen. Dette var for øvrig hans siste løp i juniorklassen da har øyeblikkelig fyller 24 år og klasser opp i seniorklassen internasjonalt.