Thomas Sigvartsen til topps på Mantorp Park!

Totalt seks nordmenn var på plass i Mantorp denne helgen, deriblant Carl Berthelsen, Helge Spjeldnes og Ole Bjørn Plassen i Nordic Superbike og Thomas Sigvartsen i Superstock 600.

HØYT TEMPO PÅ SIGVARTSEN
Dagen begynte meget bra for fjorårets nordiske mester i Superstock 600, Thomas Sigvartsen som etter et par trøblete år nå virkelig har fått opp tempoet og han holdt jevne rundetider og andre bestetid etter kvalifiseringen på morgenen. Den gode flyten fortsatte i løp en og to der han raskt etter start kom seg opp forbi Rasmus Daner og ledet resten av løpene med stadig økende ledelse helt til mål. I det første løpet tok Sigvartsen også ny banerekord for 600ccm sykler på Mantorp med tiden 1:18.6 mot den gamle som var på 1:18.8. Sigvartsen var strålende fornøyd med to seiere og sier at han nå har fått en kjempebra selvtillit og motivasjon foran resten av sesongen.

Berthelsen beste norske sammenlagt, Plassen på andreplass i løp nr. 2.
Den klassen med flest norske deltagere var Nordic Superbike. Her er reglementet likt som i Superstock 600 der kun enkelte modifiseringer på motor er tillatt.
Under kvalifiseringene ble beste norske mann Carl Berthelsen med nr. 5 foran Ole Bjørn Plassen på sjette og Helge Spjeldnes på niende startspor.

I løpene som fulgte så var det finske Eeki Kuparinen og danske Steven Tirsgaard som stakk av i tet mens Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen lå noen plasser bak og fightet jevnt, men i det første løpet så gikk girshifteren i stykker på sykkelen til Plassen og han endte på åttendeplass og Berthelsen tok fjerdeplass. Helge Spjeldnes tok niendeplass her. I løp nummer to hadde Plassen fått skikk på sykkelen og ga Berthelsen hard konkurranse. Berthelsen klarte stort sett å holde Plassen bak seg men i siste runde så snek Plassen seg forbi i forbindelse med en varving og tok tredjeplassen foran Berthelsen som kom på fjerde og er beste nordmann sammenlagt i denne klassen. Spjeldnes kom på syvendeplass.

Totalt sett to bra løp der Norge har fått markert seg godt i begge disse klassene. Neste runde er på Alastaro i Finland 9.-10. Juni.

Solør MCK sender sine GRATULASJONER til Thomas.