Tage vil hente medaljer!

Honda-fører Tage Solberg har muligheten til å hente hjem edelt metall både i NM og i nordisk.

Tage Solberg ligger på en femteplass i NM og en andreplass i nordisk mesterskap, men i begge mesterskapene er det svært tett, og Solberg har mål om å kapre medaljer i begge mesterskap.
– Vi kjører selvfølgelig for å vinne, og muligheten til medaljer er absolutt innenfor rekkevidde. Løpene på Vålerbanen blir utrolig viktig og det meste avgjøres denne helgen, forklarer han.
Under helgens løp på Vålerbanen teller begge løpene både i NM og i nordisk mesterskap.
– NM avgjøres denne helgen, mens nordisk avgjøres om to uker på Karlskoga. Skal vi ta medalje i NM må vi være med i toppen i begge løpene, forteller han. Tage Solberg har 62 poeng, mens Daniel Østbye på tredjeplass har 79. poeng.
– Det er tett og vi skal kjempe om 50 NM-poeng på Vålerbanen. NM-gullet er nok vanskelig å få has på. Da er jeg avhengig av at Norvald Haaland gjør noen tabber. Sølvet blir også hardt, men så lenge det er mulighet skal vi kjempe om å komme så høyt som mulig, sier en optimistisk Tage Solberg.

VÅLERBANEN ER HJEMMEBANE
Tage Solberg kjører for Solør MC-klubb og dermed blir Vålerbanen som hjemmebane å regne for Lørenskoggutten.
– Jeg liker meg utrolig godt på Vålerbanen. Jeg har testet mye foran helgens runder, så jeg gleder meg og er sugen på et godt resultat, sier han. Vålerbanen ligger i Braskereidfoss i Solør i Hedmark. Banen er 2,3 kilometer lang.
– Jeg tror dette blir det viktigste løpet for meg i år. Gjør jeg det dårlig her så ryker mine muligheter i både NM og i nordisk. Det hadde smakt utrolig godt med en medalje i et mesterskap i min comebacksesong, sier Tage. Tage Solberg har aldri kjørt Superbike på Vålerbanen i konkurranse tidligere. Honda-føreren har en bestetid på Vålerbanen på 58,5, men det var i 600-klassen og ikke i 1000 kubikksklassen.
– Målet blir å forbedre tiden med rundt ett sekund. Klarer vi det tror jeg vi skal være med å kjempe, forteller han. Tage håper mange har muligheten til å ta turen til Vålerbanen og følge NM-finalene.
– Jeg kan love ekstrem motorsykkelkjøring for pengene. Nordens beste førere samles på Vålerbanen og det kommer til å bli et skikkelig rotterace. I tillegg så skal NM-medaljene deles ut, og det er alltid moro, lover han.


Mer info:
Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394
Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com