Tage tilbake på sykkelen!

PRESSEMELDING FRA TAGE SOLBERG RACING

Kun tre uker er gått etter at Tage Solberg veltet stygt med sin Honda CBR1000 under årets første SM-runde i Superbike på Anderstorp i Sverige. Den norske roadracingføreren ble sittende fast under sykkelen i 170 kilometer i timen og fikk store brannskader.
– Det at jeg kan kjøre løp allerede til helgen er fordi jeg unngikk brudd i fallet. Jeg har fortsatt vondt, men vi reiser til Falkenberg og ser hvordan kroppen kjennes ut, sier Tage Solberg.

Legen rister på hodet
Til helgen kjøres første runde av Skandinavia Open (SO) i Superbike på Falkenberg i Sverige. Tage Solberg kjørte inn til andreplass i SO i fjor, men målsettingen er høyere i år.
– Jeg kjører selvfølgelig for gullet i år. Det blir tøft, men det er viktig for meg og ikke miste verdifulle poeng i sesongstarten. Det er også derfor vi reiser nedover selv med litt skader fra sist. Jeg håper ikke skadene skal hindre meg fra en god plassering, sier Solberg, og legger til.
– Legen ristet på hodet når jeg sa at jeg skulle kjøre sykkel allerede. Men jeg tror han ristet mest på grunn av sporten jeg bedriver, ler Solberg. Falkenberg ligger ved Bergagård i Ljungby. Banen ble åpnet i 1967, og er Sveriges raskeste bane. Banen er 1843 meter lang, og rundetiden er på raske 44 sekunder.
– Jeg synes banen er veldig bra. Den er litt tricky. En runde er unnagjort på litt over 40 sekunder, men det er en bane som passer meg bra, forklarer Solberg.

SYKKELEN KJØRBAR IGJEN
Tage Solberg innrømmer at han er spent på hvordan kjøringen er på fredagens trening.
– Jeg har ikke kjørt sykkel siden fallet, så det blir spennende å kjenne hvordan armen og kneet er, men jeg regner med at det skal gå bra, sier han. Nordmannens Honda Superbike-sykkel fikk også store skader under velten på Anderstorp. Den er nå bygd opp igjen, og Tage håper han kan kjøre den i racene på søndag.
– Når man selv går med armen i fatle får man ikke gjort så mye, men jeg må få takke alle som har hjulpet meg med å få sykkelen kjørbar igjen. De har gjort en kjempejobb, og det har tatt noen timer, sier han.


Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen – mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.

Mer info:
Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394
Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com