Tage klatrer i sammendraget!

Honda-føreren fra Lørenskog klatret opp til andreplass i sammendraget i det nordiske mesterskapet etter å ha safet inn til en åttende og femteplass i helgens nordiske mesterskap på Karlskoga.
– Jeg er egentlig utrolig godt fornøyd med resultatene i helgen. Det har vært svært vanskelige forhold, forteller Solberg på telefon.

VANT PÅ ERFARING
Tage Solberg er en ringrev i Superbikeklassen, og etter å ha kjørt roadracing på høyt nivå i mange år har nordmannen fått mye erfaring. I helgen valgte Solberg å sikre noen plasseringer.
– Det var en fire førere som trynet tidlig i løpet i dag. Det var regn og sol om hverandre, så banen var stygg glatt. Jeg bestemte meg for at det var bedre å safe inn til en god plassering i forhold til å tryne. Jeg begynner jo å få litt erfaring i denne sporten, forteller han. Selv om Tage er litt bitter på at det ikke holdt til en pallplassering denne helgen er han godt fornøyd med å klatre i sammendraget.
– Målet er jo å vinne mesterskapet. Derfor er det bedre å sikre noen viktige poeng i sammendraget enn å tryne. Det handler tross alt om å samle mest mulig poeng. Nå ligger vi på en andreplass, og har ikke så mange poeng opp til lederen, sier Tage Solberg. Det er Norvald Haaland som leder mesterskapet med 78 poeng. Tage Solberg ligger på en andreplass med sine 62 poeng. Honda-føreren har 16 poeng opp til Haaland og neste runde i mesterskapet kjøres på Vålerbanen om tre uker.

VIL VINNE PÅ HJEMMEBANE
Tage Solberg skal gi alt når både det norske mesterskapet og det nordiske mesterskapet kjører på Vålerbanen 21. og 22. august.
– Vålerbanen er min hjemmebane både i klubb og hjerte. Derfor har jeg store planer om å vinne runden i Hedmark. Nå skal vi reise rett til Vålerbanen å kjøre tester. Jeg ønsker å komme veldig godt forberedt, lover Solberg. Det er fortsatt fire løp igjen i det nordiske mesterskapet og hele 100 poeng å kjempe om.
– Vi har bare kjørt litt over halvveis i mesterskapet, så ingenting er avgjort. Helgens runde på Karlskoga var nok sesongens tøffeste løp. Det var utrolig mange gode svensker på plass. Neste gang er det vi som har hjemmebane og da skal vi virkelig vise dem, sier han.

Her er resultatene fra helgens runde i SO: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=571085


Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen – mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.