Tage er revansjesugen!

Tage er revansjesugen!

NM-medaljen glapp for Honda-fører, Tage Solberg i årets Norske mesterskap, men Lørenskogføreren vil kjøre mer NM.

Selv om NM-medaljen glapp med tolv poeng depper ikke Honda-fører Tage Solberg. Han er sulten på mer kjøring i Norge neste sesong.
– Dette har vært en utrolig moro NM-sesong. Jeg har storkost meg, og det frister absolutt å kjøre mesterskapet igjen, smiler Tage Solberg etter helgens NM-finale på Vålerbanen.

NM-GULLET HENGER HØYT
Tage Solberg fikk fjorårssesongen ødelagt av en skulderskade, og bestemte seg for å kjøre årets Superbikesesong i Norden.
– Et NM-gull i Superbike henger utrolig høyt, og derfor er jeg allerede revansjesugen med tanke på neste sesong. Det er selvfølgelig litt bittert at NM-medaljen røk i år, men det har vært en tøff sesong og jeg kan bare gratulere de som fikk NM-medaljer, sier Solberg. Det var Ole Bjørn Plassen som tok NM-gullet, mens Norvald Haaland fikk sølvet. Daniel Østbye sikret bronsen, tolv poeng foran Tage Solberg.
– Det har vært et utrolig jevnt mesterskap, og det har vært mange om beinet. Det har gjort årets NM-sesong utrolig spennende. Jeg har i alle fall storkost meg gjennom hele sesongen, og spesielt her på Vålerbanen i helgen. Det har vært veldig bra med publikum og sola har vært framme, så jeg kan ikke klage, smiler Honda-føreren.

TRENGER TID
Tage Solberg har de siste sesongene kjørt roadracing på de store internasjonale banene i Europa. Derfor har det tatt litt tid å bli vant til de norske forholdene igjen der alt er litt mindre og trangere enn i utlandet.
– Jeg merker at det tar tid å lære seg de norske banene igjen. Det blir litt som å kjøre inni sin egen leilighet. Alt er lite og trangt i Norge. Jeg har hvert vant til raske og brede baner i hele Europa, og derfor har det vært vanskelig å tilpasse seg de norske forholdene igjen, sier Tage.

Hvordan skal du bli ennå litt raskere neste sesong?
– Jeg merker at tempoet har blitt raskere og raskere utover i sesongen. Nå har jeg kjørt på de norske banene i år, og da blir det lettere å kjøre fortere neste sesong. I tillegg så har vi hatt en ny sykkel denne sesongen som vi har utviklet hele veien. Nå føler jeg vi er der vi skal være, og da skal vi også være med å kjempe om NM-gullet neste år, sier Tage Solberg. Selv om Vålerbanen var siste runde i det norske mesterskapet er ikke sesongen over for Honda-føreren fra Lørenskog. Allerede om to uker er det finaler i det nordiske mesterskapet der Tage har store sjanser til medaljer. Tage Solberg ligger på tredjeplass i sammendraget i mesterskapet med bare ett poeng opp til andreplassen.
– På Karlskoga om to uker blir det førstemann i mål. Vi håper å ta med oss en medalje fra det nordiske mesterskapet, smiler Solberg.

Link til helgens NM og Nordiske resultater på Vålerbanen: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=581524

Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen – mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.

Mer info:
Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394
Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com