Tage endelig på banen igjen!

Tage endelig på banen igjen!

Superbikefører Tage Solberg er endelig tilbake på racerbanen etter ett års skadefravær.

Honda-fører Tage Solberg smiler med et bredt glis etter de første rundene på Vålerbanen etter skaden som har holdt han ute fra sporten i over 11 måneder.

– Det var så utrolig godt å være tilbake på sykkelen. Dette har jeg savnet så mye. Jeg merker selv at jeg er veldig rusten etter å ha vært borte fra roadracing i nesten ett år. Skaden i nakken kjenner jeg ingenting til, og det er så veldig godt, sier han.

Det var på starten av fjorårssesongen det gikk galt for Tage Solberg. Først falt han stygt på Anderstorp, og tre uker senere falt han stygt på Falkenberg. Tage ble fraktet til Skånes Universitets sykehus der det ble konstatert flere brudd i armen og et brudd i nakkevirvelen, og det er bruddet i nakken som har gjort at Solberg har måttet holdt seg borte fra sporten i lang tid. Tage har hatt en skiveutglidning i nakkevirvelen mellom T5 og T6. Etter fire uker fant legene ut at bruddet i nakken ikke hadde begynt å gro. Dette resulterte i at han igjen måtte på operasjonsbordet. Nå har det gått tolv måneder og Tage ønsker å legge skaden bak seg.

– Nå ønsker jeg å rette fokuset fremover. Jeg trenger fortsatt mange treningsrunder før jeg er klar til løp. Foreløpig går ikke kjøringen spesielt fort, og derfor må jeg jobbe meg inn i tempoet sakte, men sikkert, sier han.

Stor hjelp i Hjelp24 NIMI
Siden i vinter har Tage Solberg gått til fysioterapeut på Hjelp24 NIMI. Det er et privat sykehus, spesialistsenter, trening- og rehabiliteringssenter. NIMI er ledende innen helse, livsstilsendringer og behandling av pasienter med skader og lidelser i muskel- og skjelettsystemet. Tage har fått stor hjelp fra manuellterapeut Angelita H. Eriksen.

– Etter at jeg begynte hos NIMI har jeg merket framskritt. Dette har vært en helt ny verden for meg. Vi har gjort øvelser som jeg kjenner er bra, og jeg føler meg hundre prosent sikker på at det trygt å kjøre sykkel igjen, forteller Solberg. Angelita H. Eriksen ønsker å benytte Tage Solberg i et forskningsprosjekt.

– Tage og jeg har hatt en fantastisk godt samarbeidet. Jeg vurderer derfor å presentere denne kasusen som et eksempel på opptrening av nakkeskader under idrettsmedisinsk høstkongress for leger og fysioterapeuter i november. Det blir spennende, forteller Eriksen. Hun og Tage har jobbet sammen siden februar og hun sier riktig opptrening er viktig for at skaden skal leges på riktig måte.

– Etter en slik skade er det viktig å trene opp stabilitet, styrke og utholdenhet i indre og ytre muskulatur. Treningen har bestått av spesifikke øvelser for å trene opp de dype nakke/halsmusklene som fungerer som kroppens egen nakkekrage. Dette er viktig for stabiliteten og det motoriske kontrollen av nakken og hodet. Etter hvert som Tage har trent har vi lagt vekt på utholdene styrke både i nakke og rygg samt koordinasjon nakke-øyne, som er viktig i sporten hans. Han har trent jevnt siden vinteren og får fremdeles oppfølging for å ha et så optimalt treningsprogram som mulig. Resultatene så langt er veldig positive, så jeg gleder meg till å følge med utover i sesongen, sier hun.

Kan du si noe om skaden som Tage har hatt?

– Tage pådro seg en brudd gjennom et ledd i nakken som viste seg å ikke være stabilt, samt en lett glidning mellom to av virvlene i nakken. Det ble derfor operert inn en skiveprotese og gjort en fiksasjon(avstivning) av virvlene på dette nivået, forklarer terapeuten.


NY HONDA CBR1000 RR
Tage Solberg har igjennom vinteren bygd opp en helt ny sykkel som skal benyttes denne sesongen. Den nye sykkelen er en 2012 modell Honda CBR1000RR Fireblade. Fireblade har i tillegg 20 års jubileum i år.
– Den gamle sykkelen er det ikke noe igjen av etter smellen i Sverige, så jeg har bygd meg ny sykkel i løpet av vinteren. Jeg fikk mine to første dager på sykkelen i forrige uke, og det kjentes veldig bra. Det gikk som sagt ikke så fort de første rundene, men det har ikke noe med sykkelen å gjøre. Det er fordi jeg fortsatt er rusten etter at jeg ikke har kjørt sykkel på veldig lenge, smiler Tage Solberg. Tage Solberg skal kjøre flere løp i Superbike-klassen denne sesongen, men det første NM-runden kommer nok litt for raskt på han.
– Jeg trenger fortsatt flere trengingsrunder før jeg kan kjøre løp, og jeg tror jeg må vente til midten av juni før jeg stiller til start igjen, sier han, og legger til.
– Jeg gleder meg mye til å konkurrere igjen, og jeg er klar for å gasse og kjøre fort igjen, legger han til .Besøk Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com

Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.

Mer info: Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394