Suveren seier til Thomas Sigvartsen i SST 600 på Karlskoga!

Under helgens finaler i den åpne svenske mesterskapet i roadracing på Karlskoga startet Thomas Sigvartsen fra Solør MCK med å kjøre under gjeldende banerekord i klasse Superstock 600.
Thomas slo an tonen fra første runde og var i tet nærmest hele tiden. Hans raskeste runde gikk på 1:05.730 som er så vidt under gjeldene banerekord (1:05.810 – Lukas Bäckström).
Caroline Olsen fra Borg MCK fulgte på 4. plass med 1:07.015.

Løpet startet med et rykk umiddelbart fra den Nordiske Mesteren, og i løpet av de første 6 – 7 rundene rykket han fra med snaut 10 sekunder.
I mål var han drøyt seks sekunder foran nettopp Caroline Olsen. To norske til start i klassen og de vartet opp med 1. og 2. plass!
Bedre kan det faktisk ikke ikke gjøres.

I klasse 125 GP jaktet Joakim Gulliksen fra Solør MCK på sesongens første seier. Fra 4. posisjon etter kvalifiseringen kjørte Joakim et taktisk smart løp og snek seg forbi sin argeste konkurrent danske Emil M. Petersen på siste runde, og tok en etterlengtet seier.
Dermed styrket han sammenlagtledelsen i SM til 21 poeng før søndagens finale.

Debutant i Rookie 600, Truls Svendsen fra Solør MCK kjørte en flott kvalifisering og forbedret seg på stort sett hver runde, og kom tilslutt inn til en 10. plassering i kvalifiseringen med bestetiden 1:11.869.
Bjørn Melvær fra Borg MCK fulgte på 11. plass.

I løpet ble det en del dramatikk da det etter sju runder begynte å regne lett i Trøsen, mens resten av banen var tørr. Truls var iskald og holdt samme tempo, mens flere av de andre ikke turde å holde samme tempo. Dette tjente Truls veldig mye på, og tok en solid 6. plass i sitt debutløp i klassen. Ny personlig rekord også med 1:11.301. Her kommer det en ny stor fører for fremtiden. Legg dere navnet på minnet, for denne unggutten kommer vi til å høre mye fra i tiden fremover.
Bjørn Melvær ble for øvrig nummer 11 etter en endurotur i terrenget.
Vant løpet gjorde svenske Sorin Dragos fra Linköpings MS på en Honda.

Superbike Challenge ble vunnet av svenske Tobias Larsson fra Kortedala MK på en Honda. Her var det dessverre ingen norske deltakere.

I klasse Rookie 1000 kvalet Liz Kobberød fra ACM/Solør MCK til en 11. plass. Hun kom dessverre ikke til start da styret løsnet på oppvarmingsrunden.
Arvid Ellingsen fra Stavanger RR på Suzuki ble nummer 14, mens løpet ble vunnet av Andreas Danielsson fra Kortedala MK på en Honda.

I det store og hele en flott racingdag på solfylte Karlskoga Motorstadion. Vi gleder oss til finaleløpene på søndag.