Supermotardløpet på Vålerbanen er AVLYST!

Ved påmeldingsfristens utløp (25/5) var det 5 offisielle påmeldinger via NMF sitt påmeldingssystem, samt 1 pr. e-post til klubben.
Dette er selvsagt alt for lite, og forutsigbarheten for arrangørklubben er lik null, noe arrangørklubben ikke kan leve med da Solør MCK ikke kan ta den økonomiske risikoen.
Et ca utgiftsbudsjett ligger på drøyt kr 45 000,-, og man ville være avhengig av 25 – 30 førere for å kunne være sikre på et tilnærmet 0-prosjekt.

Dersom utøverne virkelig ønsker å kjøre løp, MÅ de faktisk kunne melde seg på i rett tid og ikke komme slengende i ettertid rett før løpene og tro at de bare kan få stille opp.
Det stilles krav til arrangørklubbene, men slik det ser ut i dag virker det ikke som om det skal stilles noen krav til utøverne. Dette er uakseptabelt, og nå setter Solør MCK ned foten.

Vi så akkurat det samme i 2011, og Solør MCK ble nærmest presset til å arrangere etter at de signaliserte at de ønsket å avlyse.
Det arrangementet gikk for så vidt greit, men klubben følte allikevel at ble et slik halvt om halvt opplegg, og det ønsker man ikke å gjøre en gang til.

Stort sett samme tendensen så vi til Norgescupløp 2 i enduro på Haslemoen den 19. mai. To dager før påmeldingsfristens utløp var det 32 påmeldte deltakere.
Diverse kampanjer ble iverksatt vi diverse forum, FB og mailer, og tilslutt var det 134 deltakere med nesten 30 etteranmeldte.
SMCK fikk mye kritikk for at det konsekvent ble gjennomført krav om etteranmeldingsgebyr, men de som ville kjøre måtte vær så god betale.
Totalt ble det 34 som betalte etteranmeldingsgebyr, mens det faktisk var noen som ikke kom fordi vi gjennomførte dette. Sågar var det en som snudde på vei til Haslemoen da han hørte at klubben krevde gebyret.
Nå blir sikkert Solør MCK upopulære fordi klubben gjør dette, men NOEN MÅ faktisk ta ansvar og gjøre noe.

Når det gjelder supermotardløpet på Vålerbanen i juni er det i løpet av de tre siste ukene gjennomført diverse kanmpanjer/informasjon på nettsamfunn, FB og pr. e-post
Dette har tydeligvis ikke virket. Stevneleder Rolf Wilson i Stavanger RR ble informert om saken lørdag under løpene på Reve, men dette har tydeligvis heller ikke virket.
SMCK føler at alt som kan gjøres nå er gjort.

Solør MCK synes dette er svært beklagelig, og spesielt for klubbens egne utøvere, men nå kan vi faktisk ikke lenger drive en så uforutsigbar aktivitet.

Arrangement er blitt risikosport på høyt nivå. Klubben satser å mye ressurser og økonomi i dette, og med så stor usikkerhet kan ikke dette fortsette.
Respekten for arrangørenes store og tidkrevende arbeid er det tydeligvis ingen som ser. Hva med all dugnadsinnsatsen for at sporten skal kunne utøves?

Dette til orientering.

STYRET Solør MCK