Strømøy Racing satser i fire klasser!

Strømøy Racing satser i fire klasser!

Marit Strømøy satser stort foran sesongen 2013 og har etablert et stort team med unge førere som skal kjøre nasjonalt og internasjonalt. Selv fortsetter hun som førstefører i det amerikanske Formel 1 teamet Nautica, men vil også være synlig med en rekke oppvisninger i Norge.

Teamet under navnet Strømøy Racing, består av fem førere som kjører i fire ulike båtsportklasser og med et aldersspenn fra 12 til 36 år. – Båtsporten har vært veldig sentral i mitt liv og det er fantastisk å se at interessen gror. Med dette teamet vil vi kunne bruke vår ekspertise på å få frem nye unge talenter og hjelpe de opp og frem i båtsporten, forteller Marit.

Teamet vil blant annet bestå av Emma Tonette O. Feltstykket (13) fra Kilsund og Simen Rørvik (12) fra Bekkestua som skal kjøre i rekrutteringsklassen GT15. Denne klassen er for unge førere fra 13-16 år og er Norges Motorsportforbunds største satsning for juniorførere. Emma og Simen er helt nye førere og de har kun testet båten i noen få minutter. Felles for de er at de begge har fedre har drevet med båtsport i en årrekke. Emma ble bitt av basillen da hun fikk teste en GT15 båt av en venninne som også kjører i klassen. – Det var utrolig moro og jeg gleder meg veldig til sesongstart i mai, sier Emma. Simen rekker akkurat å fylle 13 år før sesongstart som regelverket tilsier, og hevder han har mye å lære. Han er veldig glad for være en del av et team med så mye erfaring. – Det viktigste for disse juniorene er først og fremst at de skal lære seg å kjøre båt og ha det moro på sjøen og i konkurranser i et fint miljø, forteller teamsjef Marit Strømøy.

I Formel 4 klassen stiller teamet med Joakim Halvorsen (16) fra Langesund. Joakim tar steget fra GT15 klassen opp i katamaranklassen Formel 4 og er meget spent på overgangen. Båten han skal bruke er på vei hjem fra Abu Dhabi og Joakim må nok vente til våren før han får testet seg i en katamaran. I 2012-sesongen har Joakim vært veletablert i toppen av rekrutteringsklassen, og teamet regner han som et stort talent. – Å få kjøre for Strømøy Racing er en drøm som går i oppfyllelse og dette blir min andre sesong i teamet, forteller Joakim Halvorsen fra Langesund.

Tobias Munthe Kaas (28) fra Nesodden er den meste erfarne av de nye førerne i teamet med mange år innen Offshore og i Formel 4. Han vil i år prøve seg i Formel 2, en klasse som Marit har kjørt i 10 år. – Det betyr mye å komme inn i et team med så mye ekspertise både i min klasse og med min båttype. Jeg er overbevist om at vi kan gjøre en knallbra sesong som team samt at vi alle kan hjelpe hverandre innad i teamet, hevder Tobias. Båten i Formel 2 er bygget av Marits mann Andrea Colombo, som vil være en stor del av teamet som spesialist på båtbyggersiden. I tillegg har teamet knyttet til seg Rolf Magne Sunde som har årevis av erfaring med motorer, oppsett av båter og ikke minst som fører.

Strømøy Racing vil bistå førerne i alle ledd. Fokus på det tekniske, media-håntering, sponsorarbeid, fysisk trening og sist men ikke minst kjøretrening vil være viktig i tiden frem mot sesongstart. -Vi ønsker ikke å sy puter under ermene på de nye førerne, men skape vinnere som kan være mest mulig selvdrevne og sterke, sier Marit Strømøy som selv har deltatt i alle klassene i sine 23 år som racerbåtfører. Til sammen skal teamet stille i 40-50 race under 2013-sesongen. Marit starter sin Formel 1 sesong med trening allerede i februar, mens de øvrige starter sine sesongen i midten av mai.