Storstilt NM i Snøscootercross i Verdal!

Bilde 2:
Jonas Østbyhaug i fullt pådrag.

Bilde 3:
Jonas Østbyhaug blir intervjuet av Marius Dammyr i NMF etter målgang.

Bilde 4:
Her er Magnus Lindbäck med fullt pådrag før målhoppet.

(Foto: NMF v/ Ronny Mangerud og Daniel Møller Warmedal)


Storstilt NM i Snøscootercross i Verdal!

Denne sesongen har vært preget av stor snømangel på de norske Snøscooterbanene, og i Verdal var det intet unntak. Der helgens løp egentlig skulle holdes var det rett og slett ikke snø og det ble derfor bråbestemt at det skulle bygges en ny bane litt lengre unna. Etter en iherdig innsats fra klubben og frivillige ble den nye banen ferdigbygget kl. fem om morgenen på løpsdagen og banen ble godkjent bare minutter før første trening ble holdt.

ÅPNET HELGEN MED PRESENTASJON
Som en del av et meget gjennomført arrangement ble det holdt en liten åpningsseremoni på Stiklestad Hotell fredag kveld, der alle førerne ble presentert på scenen sammen med helgens speaker.

SVENSKE VANT I PRO OPEN 600
Ståle Eggen, Magnus Lindbäck og Kristoffer Holm var noen av de norske favorittene før helgen, men de hadde en mistanke om at svenske Johan Eriksson som ble nr. 4 i VM i Russland forrige helg kom til å gi stor motstand. Det gjorde han, faktisk gjorde det han så bra at han vant samtlige tre heat, det siste heatet ble en knepen seier foran Magnus Lindbäck som slet med scooteren. Ståle Østby Eggen imponerte også veldig og var nære på med å stikke av med seieren men var uheldig og krasjet flere ganger. Eriksson ble dermed Norsk mester og synes selvfølgelig det var moro.

NEDTUR I EM BLE SNUDD TIL OPPTUR I NM FOR JONAS ØSTBYHAUG TIL I PRO STOCK 600
I ProStock 600 var Jonas Østbyhaug ett navn alle fikk merket seg i dag. Han kjørte svært bra og vant samtlige heat. Østbyhaug var skuffet etter deltagelsen i EM men så positivt på denne helgen og hadde riktig innstilning som førte til seier i dag. Roar Visnesbakk kom på 2. plass og Trond Bakås kom på 3. plass.

INGRID BOLDERMO BLE NORGES FØRSTE KVINNELIGE MESTER
I år var første året der det var en ren dameklasse med i Norgesmesterskapet og det var Ingrid Boldermo som ble mester her. Hun var innblandet i en krasj sammen med Nina Overein Sellæg i det første heatet men klarte å kjøre seg opp og ta 2. plass. Hun vant de to neste heatene selv om hun fikk knallhard konkurranse av blant andre Malene Trosten Andersen som kom på 2. plass. Helene Tapio Berg kom på 3. plass. I depotet etter målgang var det en strålende fornøyd Boldermo som møtte oss.

REITEN VANT NORGESCUP I SEMI PROSTOCK
Samtidig med NM ble det holdt Norgescup i Semi Pro Stock som er en rekrutteringsklasse. Magnus Sagen Reiten var den som vant sammenlagt i denne klassen, etterfulgt av Fredrik Kirkhus på 2. og Martin Moland på 3. plass.

NORGESCUP UNGDOM 14-16 ÅR
Her vant Chris Daniel Elde foran Elias Ishoel og Marius G. Nord.

AVSLUTTET MED BANKETT
Lørdag kveld skulle ett vel overstått NM i Snøscootercross feires med bankettmiddag på Stiklestad Hotell. Her ble det middag og premieutdeling i samtlige klasser.


LINDBÄCK VANT NM I SUPERCROSS
På søndagen ble det holdt NM i Snøscooter supercross der deltagere i ProStock og Pro Open kunne delta.
Magnus Lindbäck var i storform i tillegg til at scooteren virket optimalt og fikk endelig tatt revansj på svenske Johan Eriksson som kom på 2. plass.


Følg med på NMF TV og på YouTube der vi skal publisere en videoreportasje ifra helgen!

Hentet fra www.nmfsport.no den 05.03.2012