Stinius Viking sesongåpnet i Norden denne helgen!

Stinius Viking Ødegård innviet i helgen årets nordiske roadracingsesong med én 6. plass og en uheldig krasj. Nå ser han frem mot tur til Italia og løp på Monza neste helg.

Fjortenåringen fikk en vanskelig oppladning til helgens åpning av årets svenske mesterskap på Anderstorp Raceway. Hans morfar, og gode venn, døde brått torsdag kveld og dette gjorde naturligvis sitt til at Stinius hadde problemer med å holde fullt fokus på raske rundetider, og løpene ble kjørt med sørgebånd på skinndressen.

Under fredagens trening hadde han også diverse problemer med 125GP-motorsykkelen som han i år kjører for det svenske teamet Nordgren Racing, slik at han ikke fikk nok tempo i kroppen før lørdagens kvalifisering. I lørdagens løp startet han fra 11. startspor, et løp som ble stoppet halvveis p.g.a. regn og omstartet. Stinius kjørte i mål som fjerdemann, men de to omgangenes resultater ble slått sammen og han endte til slutt på en fin 6. plass på en tung dag.

Løpet ble vunnet av teamkamerat Emil Meyer Petersen fra Danmark, på den helt nye Honda Moto3-motorsykkelen.
Stinius var godt fornøyd med sin kjøring på det våte føret, men merket at han ikke hadde mange nok raske runder i kroppen på det tørre føret til å holde følge med de raskeste.

HARD KAMP I LØP TO
Søndag startet med regn på kvalifiseringen, hvor Stinius kjørte inn til 5. startspor. Løpet gikk på tørt og Stinius kjempet om 5. plassen med flere førere hele løpet igjennom, til stor underholdning for tilskuerne som hadde tatt turen til den svenske banen. Han fikk etter hvert opp et bedre tempo enn tidligere i helgen og kjørte raskere og raskere rundetider. På siste runde fightet han skulder til skulder med en finsk fører og ingen ville gi plass når de kom inn i siste sving før målgang. Finnen ble litt overivrig, krasjet og dro dessverre med seg Stinius slik at begge gikk i bakken. Heldigvis gikk han fra krasjen uten skader. Svenske Alfred Björback vant løpet i suveren stil.

KLAR FOR HØY FART PÅ MONZA
Stinius legger nå denne helgen bak seg og retter fokuset mot neste helg. Allerede onsdag reiser han til Italia for å kjøre European Junior Cup på Monza, under World Superbikemesterskapet 4.-6. mai. Monza er en bane med veldig høy gjennomsnittshastighet og et kjent sted for de fleste med interesse for motorsport med både to og fire hjul. Stinius gleder seg til å kjøre foran tusenvis av engasjerte italienske publikummere og til å forsøke å holde følge med de raske konkurrentene i European Junior Cup.

Han lærte mye av sin 11. plass under forrige løp på Assen i Nederland hvor han satt personlige bestetider på omtrent hver eneste runde han kjørte gjennom hele løpshelgen.

Ødegård håper på å fortsette denne positive utviklingen i Italia og bli enda bedre kjent med seriens raceriggede 690cc motorsykkel på den raske banen. Det kjøres fritrening fredag kveld, kvalifisering lørdag og løp på søndag kl. 14.35.

Stinius Viking vil gjerne takke alle sine samarbeidspartnere som gjør årets satsing mulig og alle hans tilhengere for støtten de viser hver eneste løpshelg.