Stinius Viking på pallen i NM på ACR!

Stinius Viking på pallen i NM på ACR!

Stinius Viking Ødegård (15) opplevde både både opp- og nedtur i helgens NM-runde i roadracing på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Men med seg hjemover har han følelsen av karrierens første pallplass i den nest største NM-klassen.

Stinius Viking håpet å fortsette fremgangen på motorsykkelen etter at han tok sesongens første internasjonale poeng med sin 14. plass i European Junior Cup på italienske Imola forrige helg. Denne helgen var det klart for 3. og 4. race i Norgesmesterskapet i roadracing i Mo i Rana, hvor Stinius kjører i klassen Superstock 600 på sin Yamaha R6.

SELVTILLITEN TILBAKE
Fetsundgutten har som tidligere nevnt hatt en tung start på sesongen, etter å ha slitt med lengre tids sykdom og nedturene som har kommet etter at han ikke har klart å få vist sitt fulle potensial på grunn av dette. Under fritreningene og kvalifiseringene denne uka fikk han virkelig opp farten igjen, og troen på seg selv var tilbake hos 15-åringen. Han kvalifiserte seg til 4. startspor i de to løpene, og satte også en ny personlig beste rundetid på Arctic Circle Raceway (ACR).

FØRSTE PALLPLASS
Det første løpet, som ble kjørt på fredag, startet på best mulig måte når han tok ledelsen ut fra start. Han kjørte et meget godt løp med jevne, raske rundetider og kom til slutt til mål som nummer tre, og hans første pallplassering i Superstock 600 var et faktum. I Norge er det kun klassen Superbike som er større, hvor førerne forøvrig kjemper om kongepokalen denne sesongen.
– Endelig, etter en tung sesongstart med langvarig sykdom, mye motgang, og en kropp som ikke har funket i det hele tatt, så ser jeg endelig lyset i tunnelen. Jeg fikk en meget god start og var først inn i første sving, men jeg kom i mål som nummer tre og er utrolig fornøyd med det! Gratulerer til Thomas Sigvartsen som tok seieren, Erik Lindstrøm på 2. plass og Truls Svendsen (fetteren til Stinius, red. anm.) på en 4. plass, sa en sprudlende Stinius selv etter løpet.

TEKNISKE PROBLEMER
Løp nummer to, som gikk på lørdag, ble en nedtur for Stinius allerede før startlysene slukket. På grunn det som trolig var en feil på en bremsekaliper låste bakhjulet seg på startplata og han måtte bryte løpet før starten gikk. Dette var spesielt surt for Stinius, som denne helgen kjørte bedre enn han noengang har gjort før, og var klar for å gi alt i kampen om enda en pallplassering i NM. Dessverre er dette sånt som kan skje alle i motorsport, og nå ser han frem mot neste NM-runde som avholdes på Karlskoga Motorstadion i Sverige, 20.-21. juli.

Stinius Viking Racing ønsker å takke alle våre samarbeidspartnere for støtten sålangt i år, og gleder oss til fortsettelsen sammen med dere!