Stinius Viking og Torgeir tatt ut til Red Bull Rookies Selection Event!

Bilde 2:
Stinius hard presset av
klubbkamerat Torgeir Horne
(Foto: Jon Fredheim)


Stor internasjonal oppmerksomhet rundt Stinius Viking Ødegård!

13 år gamle Stinius Viking Ødegård har hatt et eventyrlig år på roadracingbanen. og sesongen toppes med testkjøring for Red Bull MotoGP Rookies Cup 2012.

Ungguttens andre fulle sesong som roadracingfører har gått over all forventning. Målsettingen før
sesongen var først og fremst å tilegne seg mer erfaring blant de beste førerne i Norden. I 2010 vant han Norgescup 125 junior sammenlagt, og ville i år satse mot sterkere konkurrenter i seniorklassen 125GP.

Allerede fra første løp har han vært med og kjempet i toppen. Han har tatt flere pallplasser, til og med på baner han aldri før har kjørt på. Flere ganger har han også kjempet om seieren, men noen små tilfeldige uhell har stått i veien for at han har fått med seg de aller største pokalene hjem til gutterommet i Fetsund.

KVALIFISERT TIL EM-FINALE
Stinius Viking er stolt over sine egne prestasjoner, og med god grunn:
4. plass sammenlagt i 125GP i Scandinavian Open, som er Nordens mest prestisjefylte serie, gjorde at han kvalifiserte seg til EM-finalen som kjøres på Circuito Albacete i Spania.
Dette som yngste fører noensinne fra Skandinavia. Dessverre sier den europeiske motorsykkelunionens (UEM) regler at man må ha fylt 14 år for å kunne kjøre EM.
Stinius fyller 14 år kun syv dager etter at EM-finalen avholdes og håpet å kunne få dispensasjon for denne regelen, men fikk dessverre avslag.

Stinius ligger også på en delt tredjeplass sammenlagt i det åpne svenske mesterskapet, hvor det gjenstår to løp som kjøres første helga i oktober.

INTERESSE FRA TEAM I UTLANDET
På grunn av hans prestasjoner har Stinius blitt kontaktet av ett fremtidig fransk-amerikansk GP-team, som pr. i dag har ett helproffesjonelt team i USA og som i løpet av et par år satser på å stille med en eller to førere i den nye Moto3-klassen i VM. Fra og med 2012 er det slutt på 125cc totakts
motorsykler i verdensmesterskapet og inn kommer altså denne nye klassen hvor man stiller med firetakts 250ccracere.
Om det blir signering av noen kontrakt er for tidlig å si, men teamet ønsker Stinius nedover til Spania i
november for å treffe ham, og for evt. å testkjøre.
Slike nyheter bidrar selvfølgelig til at motivasjonen for videre satsing er på topp.

RED BULL MOTOGP ROOKIES CUP 2012?
Stinius Viking har siden han var liten gutt hatt som mål å kjøre i MotoGP, og nå kan han være ett skritt nærmere drømmen. Som prikken over i’en på en imponerende sesong, fikk han onsdag beskjed om han er blitt valgt ut blant flere tusen søkere til å delta i Red Bull Rookies Selection Event.
Testkjøringen skjer på MotoGP-banen Motorland Aragon i Spania 10.-12. oktober.
Her får de største talentene i verden vise seg frem, før noen få av deltakerne til slutt blir tilbudt å kjøre
Red Bull MotoGP Rookies Cup i 2012.

Flere tidligere førere i denne cupen har tatt steget videre til faste plasser i verdensmesterskapet, som bl. a Johann Zarco, Danny Kent, Jakub Kornfeil og ikke minst Stinius’ store idol; norske Sturla Fagerhaug.
Stinius deltok også på denne testkjøringen i fjor, men dommerne mente da at han var litt for ung og uerfaren. Nå har han altså fått en ny sjanse, og den vil han utnytte:

– Jeg tror de har sett på resultatene mine at jeg har utvikla meg mye dette året, og at det er derfor jeg har blitt invitert en gang til. Nå veit jeg hva jeg går til og vil nok være mye tryggere på meg selv, sier Stinius.

– Det at de har sett meg en gang før legger jo også litt press på meg, for jeg er jo nødt til å vise dem der nede at kjøringa mi har utvikla seg og at jeg kjører mye raskere enn i fjor. Hvis jeg kjører opp mot mitt beste så bør en plass i cupen neste år være realistisk, så jeg får bare gasse på alt jeg kan
og håpe på det beste, sier Stinius entusiastisk.

Klubbkompis Torgeir Horne fra Solør MCK er også tatt ut til å testkjøre og begge gutta gleder seg voldsomt.
Ungguttene har hatt flere gode fighter seg imellom og Stinius synes det var ekstra artig at Torgeir også fikk muligheten i år.