Stinius Viking Ødegård på pallen i NM i roadracing!

Etter å ha reist direkte til Mo i Rana fra forrige helgs runde i det åpne svenske mesterskapet i Linköping var Stinius ivrig etter å fortsette den gode progresjonen han har hatt sålangt denne sesongen. Ulikt andre NM-runder som vanligvis består av to løp, skulle det denne helgen kjøres hele fire løp i Superstock 600-klassen.

Etter at torsdag og fredag bød på fritreninger i sprutende regnvær imponerte Stinius under lørdagens kvalifisering på opptørkende føre, og klokket inn til nest beste rundetid.

TILBAKE PÅ PALLEN ETT ÅR ETTER
I race 1 på lørdag fikk Stinius en god start bak fjorårets Norgesmester Henning Flathaug og tidligere Europamester Helge Spjeldnes. De to dro etterhvert litt i fra og det ble mot slutten en hard kamp om tredjeplassen med hjemmefører Lasse Pedersen, hvor Stinius til slutt trakk det lengste strået. Det var en veldig fornøyd Stinius Viking som nøyaktig ett år etter forrige pallplassering igjen kunne ta steget opp på seierspallen.

PLASS 6, 5 og 4
I race 2 som gikk lørdag kveld var Stinius klar for å kjempe om nok en pallplass. Han fikk en veldig god start og kjempet nok en gang om ledelsen med Flathaug og Spjeldnes – en tettrio som etterhvert fikk en solid luke på de andre i feltet. Etter ca fem runder var det dessverre umulig for Stinius å holde følge, da tekniske problemer gjorde at motorsykkelen hans begynte å fjuske og han måtte se konkurrent på konkurrent kjøre forbi uten å kunne gjøre noe mot det. Når han krysset målstreken hadde han til slutt falt ned til en sjetteplass.

Søndagens to race fikk et vanskeligere utgangspunkt etter at han kvalifiserte seg til syvende startspor.
Race 3 er løpet Stinius selv er minst fornøyd med. Etter å ha liten mulighet til å følge tetgruppen fra start ble en femteplass det beste han kunne få ut av dette løpet.
Race 4 ble en god avslutning på helgen for Stinius sin del. Etter å ha kjørt seg bra opp ble løpet rødflagget og avsluttet fire runder før målgang, etter at en av de andre førerne veltet. Stinius hadde da kommet seg opp til en respektabel fjerdeplass, noe han var godt fornøyd med som en avslutning på helgen.

– Jeg er totalt sett godt fornøyd med helga og fremgangen jeg har hatt i det siste. Jeg kjører nesten et sekund fortere nå enn i fjor på denne banen og føler at ting går den rette veien.
Det var surt at sykkelen begynte å fjuske i det andre løpet, siden jeg følte at en ny pallplass var mulig å nå i det løpet, sier Stinius Viking.

Lørdagens to løp ble vunnet av Henning Flathaug, mens søndagens to løp ble vunnet av Samuel Love.

Alle resultater fra helgens NM-runde finner du her: http://www.mylaps.com/en/events/1163279

Neste NM-runde avholdes på Karlskoga Motorstadion i Sverige 17.-19. juli, samme sted hvor Stinius også skal delta i SM og Nordisk mesterskap 25.-26. juli.