Stinius Viking Ødegård kjører WSB European Junior Cup 2012!

Foto 2:
Her er sykkelen Stinius skal kjøre med
Kawasaki Ninja 250 – 4-takt
Foto: http://www.europeanjuniorcup.com


Stinius Viking Ødegård kjører WSB European Junior Cup 2012!

14 år unge Stinius Viking Ødegård skal ut i Europa og konkurrere blant de store! I 2012 kjører han World Superbike European Junior Cup.

Stinius Viking satser stort kommende sesong. Slik det ligger an nå blir han første nordmann, og antageligvis eneste skandinav i roadracingserien “European Junior Cup”, som kjøres sammen med World Superbike Championship. Han er trolig også tidenes yngste Nordiske roadracingfører med en så seriøs satsning utenfor Skandinavia.

Helt siden 2011-sesongen ble avsluttet på svenske Mantorp Park 2. oktober, har det vært knyttet stor spenning til hvor veien videre ville gå for det 14-år gamle roadracingtalentet fra Fetsund. Stinius Viking og støtteapparatet kan nå bekrefte at han har fått ett sete i European Junior Cup, som er en supportklasse til World Superbike Championship.

Det er oppmøte og teknisk gjennomgang av bane på torsdager før løpene, fritrening fredag, kval lørdag, og løpene kjøres på det “grommeste” tidspunktet alle løpshelger, nemlig søndag, mellom World Superbike heat 1 og 2.

European Jr Cup kjøres sammen med åtte av de europeiske rundene i World Superbike.
Serien er for førere mellom 14 og 19 år og alle konkurrerer med identiske 250cc racersykler.
Her vil Stinus konkurrere mot ca 30 stk andre førere og talenter fra hele verden, foran titusener av tilskuere, og på de mest prestisjefylte banene Europa har å by på; Assen, Monza, Misano, Aragon, Brno, Silverstone, Nürburgring og Magny-Cours.

Årets vinner, australske Matt Davies, har senere fått prøve seg i Superstockklassen i verdensmesterskapet og dette viser at Junior Cup’en holder ett høyt nivå og er ett videre steg oppover i roadracingkarrieren til Stinius.

Mange som har fulgt med i internasjonal roadracing husker sikkert 500 GP fører og Superbike fører Simon Crafar fra New Zealand? Crafar har mange pallplasseringer både i GP og i Superbike, og Crafar blir personlig rådgiver, mentor og coach for førerne i European Junior Cup.

– Jeg mener det bør være gode muligheter for Stinius til å utvikle seg enormt i denne serien og samtidig kunne hevde seg godt.
Dette er kanskje et vel så bra alternativ som å kjøre Red Bull Rookies Cup som går sammen med MotoGP. På litt sikt, tror jeg denne satsningen for en fører som ikke er fra sør-Europa, er den beste for å få en mulighet til å kunne komme videre i VM sammenheng, sier pappa Terje Ødegård.

INTERESSANT KONTRAKT PÅ GANG MED DET SVENSKE ROADRACINGTEAMET NORDGREN RACING
Det er kun små detaljer som skal på plass, så signeres også denne kontrakten.
De løpshelgene han ikke er opptatt med kjøring i Europa, vil Stinius kjøre i 125GP-klassen for det svenske teamet.
Team Nordgren Racing er regjerende mestere i 125GP klassen i Scandinavian Open-serien, med den danske føreren Emil Meyer Petersen, som Stinius har fightet hardt med hele sesongen. Stinius slet 2011-sesongen med for lite effekt i forhold til konkurrentene, og med ett sete i Nordgren Racing er han sikret en sykkel som er konkurransedyktig.
Men noen av løpene i Norden arrangeres på samme tidspunkt som løpene ute i Europa, og dermed får han dessverre ikke kjørt alle løpshelger her hjemme.
Det vil si at sammenlagtseiere i noen av de hjemlige seriene blir en vanskelig oppgave. Men Stinius er klar på at han har som mål å kjempe om enkeltseire i alle løpene han kjører i Norden.

SATSNINGEN KOSTER PENGER
Stinius Viking og støtteapparatet jobber for fullt med å komme i “mål” med neste års budsjett, slik at Stinius får utnyttet disse enestående mulighetene han nå har fått. Alle samarbeidsavtaler / sponsorer er ikke på plass, men kontrakter er skrevet under, og første delbetaling for deltakelse i European Jr Cup er
allerede betalt.
– Det vil by på noen utfordringer om vi ikke får på plass samarbeidspartnere til å dekke opp en del av dette, men når Stinius nå har fått et slikt unikt tilbud, da måtte vi bare gripe denne fantastiske muligheten. Vi håper flere ser på dette som en spennende investering og ønsker å bli en samarbeidspartner med oss. Det må jo for eksempel være morsomt å reise på et World Superbike-arrangement, og i tillegg ha en Nordmann å heie på!, forteller Stinius’ mamma og pappa.

Ca 600.000 kroner i form av “cash” er kostnaden totalt for deltakelse, leie av løpssykler, flybilletter og overnattinger i Europa og kjøringen i Norden.
Noen samarbeidsavtaler er inngått, men teamet håper inderlig å ha flere på plass før sesongen starter med “pre season test” i Spania i mars måned. Første European Jr Cup race går på Assen i Nederland 20. -22. april.
Vi håper potensielle samarbeidspartnere ser verdien i å være med på en slik satsning, og at de som synes dette høres interessant ut, eller vil vite mer, tar kontakt.

Ved spørsmål kan pappa Terje Ødegård kontaktes på tlf. 907 41 773.
http://www.stiniusviking.com
http://www.facebook.com/stiniusvikingracing


For mer informasjon om European Junior Cup
se http://www.europeanjuniorcup.com

Se European Junior Cups promofilm her:
http://www.youtube.com/watch?v=hH2CzRJshfE