Stinius Viking kjørte SM på Sviestad – Linköping denne helga!

I tillegg til å delta i NM denne sesongen, kjører unggutten også utvalgte løp i Sverige for å få mer kjøretrening og erfaring. Denne helgen var det dags for andre runde av det åpne svenske mesterskapet på Sviestad – en bane Stinius kun har litt erfaring med fra da han kjørte 125cc der for flere år siden.

Fredagens fritrening bar preg av at han måtte bruke tid på å sette seg inn i banen og forsøke å finne et passende oppsett av motorsykkelen. Etter å ha kvalifisert seg til 6. startspor var Stinius fornøyd med egen progresjon og var optimistisk før lørdagens race. I løpet kjørte han inn til en 6. plass, noe han var greit fornøyd med, men følte han hadde mer inne før søndagens løp.

På søndag kvalifiserte han seg til 4. startspor etter å ha forbedret sin personlige bestetid med seks tideler. Søndagens løp måtte gjennom en omstart etter at det ble rødflagget etter fire runder. Stinius kjørte et veldig godt løp og senket sin beste rundetid med fire tideler før han kjørte i mål til 4. plass.

– Jeg er veldig godt fornøyd med utviklinga vi har hatt i helga. Teamet har jobbet hardt med sykkelen og vi fikk til en bra setting før søndagens løp. Må bare takke pappa, Jørgen (Johnsen) og Thomas (Sirén) som står på og jobber for meg, sier Stinius Viking.

Nå vender Stinius og teamet hjemover og videre mot nord, da det allerede til helgen igjen er 2. runde i NM på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Der skal det kjøres hele fire løp i Superstock 600.

Begge løpene i Superstock 600 ble vunnet av svenske Pontus Duerlund.