Stinius Viking – historisk 14-åring!

På Arctic Circle Raceway i Mo i Rana ble det i forrige uke arrangert et kjempearrangement med treninger mandag-torsdag og løp i NM-, Norges- Cup- og Classic-klassene fredag og lørdag. Løpene telte også som de to siste rundene i det nordiske mesterskapet. Stinius Viking kom direkte fra løp i Spania og rett til trening på tirsdag. Med lite trening på sin nye Yamaha R6 var han spent før debuten i den nest største NM-klassen i norsk roadracing, Superstock 600.

OVERBEVISENE KVALIFISERING
Det ble kjørt kvalifiseringsomganger onsdag og torsdag, hvor førernes beste rundetid bestemte deres startposisjoner i begge løpene. Stinius
kjørte veldig bra og mange ble nok overrasket da han endte med 3. beste rundetid på onsdagens kval. På torsdag forbedret alle førerne sine tider og også Stinius fortsatte å imponere, og forbedret sin tid med syv tideler. Det holdt til at han fortsatt stod som 3.-mann på resultatlistene, med rundetiden 1.32.7, som er en god rundetid på banen. Kanskje like imponerende var det at han satt alle sine raskeste rundetider mens han kjørte “alene” på banen, uten å henge på raskere førere, som er vanlig under kvalifiseringer. Regjerende nordiske mester Thomas Sigvartsen tok pole position foran Alf Georg Joranger, som har flere NM-titler i klassen fra tidligere.

GOD 5. PLASS I VÅT DEBUT
Løpet på fredag gikk i regnvær. Stinius hadde kun testet motorsykkelen i regn én gang tidligere, og var naturligvis spent før start. Andreas Sacco Karlsen stakk fra de andre fra start og vant overbevisende under de vanskelige forholdene, mens Stinius kjørte inn til en god 5. plass i sin debut.
Thomas Sigvartsen ble nummer to, Erik Lindstrøm nummer tre og fjerdeplassen gikk til Alf Georg Joranger, mens Stinius holdt finske Jesse Maikola bak seg i kampen om femteplassen. Selv var Stinius litt irritert etter målgang og mente han ikke hadde “pushet” hardt nok, men med lite erfaring er det naturlig å ikke vite helt hvor grensene ligger på dette føret. – Jeg skal innrømme at nervene tok litt overhånd rett før start og jeg merket at jeg var nervøs før mitt første løp, spesielt siden forholdene varsom de var. Det gjorde at jeg ikke kom helt godt i gang, men jeg er uansett veldig fornøyd med femteplassen, sier Stinius.

OPP- OG NEDTURER
Før lørdagens løp fikk Stinius dessverre en allergisk reaksjon på underarmen, etter en hennatattovering han tok i Spania, og måtte sjekkes av stevnelegen på banen. Armen hovnet så mye opp at han hadde problemer med å få på seg skinndressen og holde skikkelig fast i motorsykkelen, og han fikk dermed startnekt av legen. Stinius var selvfølgelig skuffa over at noe sånt kunne skje av det han, og familien, trodde var en ufarlig “barnetattovering”.
– Det er jo ikke mye vi fikk gjort med det sånn i etterkant, men det er sikkert at jeg aldri kommer til å ta noe sånt igjen. Selv om det var skuffende at jeg ikke fikk kjørt lørdagens løp, så har denne uka overgått alle mine egne forventninger. Det var skikkelig moro at jeg hang med så bra som jeg gjorde, og det viser jo at med litt mer erfaring så kan jeg kjempe helt i toppen, sier Stinius.

Lørdagens løp ble vunnet av Sigvartsen, foran Joranger og Lindstrøm. Thomas Sigvartsen forsvarte dermed tittelen og ble nordisk mester for andre året på rad. Neste NM-runde går på Karlskoga i Sverige 21.-22. juli, men den runden går dessverre uten Stinius på startstreken. Denne helgen er han i Tsjekkia for å kjøre femte runde av European Junior Cup på Automodrom Brno og håper å kjempe om nok en topp-10-plassering blant de andre talentene i supportserien til Superbike-VM.

Følg Stinius Viking Racing på Facebook og web for oppdateringer!

Nicklas Svendsrud
PR-manager | Stinius Viking Racing
www.stiniusviking.com
facebook.com/stiniusvikingracing