Stinius Viking etter internasjonal debut; – Sjukt hvor fælt dem kjører!

Stinius stilte på startstreken under den nest siste runden av FIM CEV Repsol, som er det internasjonale spanske mesterskapet, og av mange omtalt som nivået under MotoGP. Her finner man mange store navn, både av dem som tidligere har kjørt i de aller gjeveste klassene i MotoGP, og de som er på vei oppover til de samme klassene.

Selv om Stinius har erfaring fra internasjonal roadracing gjennom deltakelse i European Junior Cup, var han spent og forventningsfull før hans første internasjonale race i Superstock 600-klassen. I CEV Repsol kjører denne klassen sammen med Moto2-klassen, som også har EM-status. Deltagelsen i Spania gjøres først og fremst for å få mer trening og erfaring i å kjøre i serier hvor nivået ligger mange hakk over hva han er vant til her hjemme i Norden.

Etter å ha brukt fredagens treningspass på å gjøre seg bedre kjent med banen på Jerez, var det klart for to kvalifiseringsomganger på lørdag. Her endte Stinius til slutt som 6. mann i sin klasse, og 30. totalt i startfeltet.

Søndagens race startet veldig bra for Stinius sin del, og han hang godt med feltet de første rundene. Dessverre gjorde han en “rookie mistake” og bommet på inngangen til en sving, som gjorde at han ikke fikk ned farten nok til å klare svingen og måtte en tur ut i grusen utenfor banen. Da han kom seg ut på banen igjen hadde “toget gått” og han ble liggende alene i større deler av løpet. Allikevel klarte han å kjøre seg opp noen plasser, og krysset til slutt mållinja på 5. plass i Superstock 600 (av 8 førere) og 27. plass totalt.

– Denne helga har vært veldig lærerik og det var spennende å være en del av startfeltet blant så mange utrolig gode førere. Måten dem kjører på her er helt annerledes enn hva vi er vant til hjemmefra, og det er helt sjukt hvor fælt dem kjører og hvor på grensa dem ligger hele tida. Jeg kan ikke være helt fornøyd med hva jeg fikk til, men tar med meg mye viktig erfaring videre herfra. Hadde jeg ikke bremset meg ut tidlig i løpet, så tror jeg at jeg skulle klart å henge med på tempoet til de andre i Superstock-klassen. Det gjør ihvertfall at jeg gleder meg enda mer til finaleløpet på Valenica om to uker. Der har jeg aldri kjørt før, så nå må jeg bruke tiden godt på å prøve å lære meg banelayout på forhånd, sier Stinius Viking. Norge stilte med hele tre mann i helgens løp, hvor Thomas Sigvartsen, som er fast fører i Moto2-serien, kom på 18. plass, mens Henning Flathaug tok seieren i Superstock 600 og kom på 22. plass totalt.