Stinius Viking blir historiens yngste på 600 kubikk i NM!

Unggutten fra Fetsund skal i år satse internasjonalt i World Superbike-mesterskapets European Junior Cup, i tillegg til 125GP-klassen i Sverige med det svenske teamet Nordgren Racing. Hva som kom til å skje med deltakelse i norgesmesterskapet har vært litt usikkert, frem til nå.
En ivrig privatperson i det norske roadracingmiljøet, som velger å være anonym, ønsker å hjelpe Stinius Viking med å utvikle talentet hans så mye som mulig, og har på eget initiativ gått i bresjen for at han allerede i år skal kunne få prøve seg i SST600 i NM, og ha muligheten til å trene og bli vant med en større sykkel. Med hjelp fra Løwens Yamahasenter i Fredrikstad og Yamaha Motor Scandinavia har de nå skaffet en 2012 Yamaha R6 som står klar til Stinius’ disposisjon.

– Jeg synes det er utrolig morro at en privatperson går inn og hjelper meg på denne måten. Det er jo ikke så vanlig, så jeg kan jo ikke si noe annet enn at det er skikkelig morsomt at det finns folk som har så stor tro på meg, sier Stinius Viking.

NM i 2012 vil bli brukt på å tilegne seg erfaring med denne kraftpakka fra Yamaha og hverken Stinius Viking eller støtteapparatet har noen målsetning når det kommer til rundetider eller resultater.

– Jeg har jo såvidt testet en 600 et par ganger før og gleder meg veldig til å bli kjent med sykkelen og farta. Det kommer til å bli en stor forandring for meg, for sykkelen veier mye mer enn 125-kubikkeren jeg er vant til å kjøre, samt at den har mange flere hestekrefter, og en toppfart på ca 280 km/t på de lengste banene. Jeg kommer til å bruke NM i 2012 som trening, både fysisk og mentalt, før jeg håper å kunne utfordre de erfarne i eliten i 2013, avslutter Stinius.

Motorsykkelen skal hentes i butikken til André Løwen på mandag og deretter klargjøres for banebruk før sesongstart. Første løp i NM er på nyåpnede Rudskogen Motorpark 1.-3. juni, men sesongen til Stinius starter allerede 22. april med det første løpet i European Junior Cup på Assen i Nederland.

http://stiniusvikingracing.wordpress.com/