Stinius Viking avslører sine planer for 2013!

Stinius Viking avslører sine planer for 2013!

Stinius Viking Ødegård (15) kan nå bekrefte at han fortsetter sin internasjonale roadracingsatsing i Superbike-VMs European Junior Cup (EJC) også i 2013.
I tillegg blir det full satsing her hjemme med deltakelse i alle NM-løp i Superstock 600.

Etter 2012s oppløftende debut i internasjonal racing har Stinius Viking bestemt seg for å kjøre nok en sesong i European Junior Cup. Nytt for neste sesong blir at EJC bytter motorsykkelleverandør, og de unge talentene vil i 2013 stille til start på identiske, splitter nye Honda CBR500R-sykler. Stinius gleder seg til å teste den nye sykkelen for første gang på spanske Alcarass i påskehelgen, og starte sesongen allerede helgen etter med første EJC-runde når WSBK-sirkuset inntar MotorLand Aragon.

– Det blir utrolig gøy å kjøre en sesong til i EJC og jeg tror den nye sykkelen blir et godt steg videre for meg på de store banene ute i Europa. Opptakene til serien er jo ikke ferdige ennå, så det var gøy å få bekrefta at jeg fikk plass i neste års serie også, sier ungutten fra Fetsund.

FIKK TILBUD OM EM-PLASS
Stinius fikk flere seriøse kontraktstilbud fra internasjonale team om seter i det europeiske Superstock 600-mesterskapet, men valgte å heller ta et år til i junior-cup’en for å kunne utvikle seg videre, og bli bedre kjent med de europeiske banene. Han er sikker på at nivået i EJC vil bli enda tøffere enn i 2012, men håper at erfaringene han fikk på de store GP-banene i fjor vil gjøre at han skal kunne være med å kjempe på øvre del av resultatlistene i 2013.

– Uten å vite noe særlig om de andre deltakerne på forhånd så blir det vanskelig å sette en målsetting om resultat, men jeg skal jobbe alt jeg kan for å komme høyere enn årets 9. plass og kunne være med å fighte i toppen i flere løp. Det er også veldig viktig for meg å få vist meg frem for de store teamene i VM-depotet, hvis jeg skal kunne nå målet mitt om å kjøre VM en gang i fremtiden, sier Stinius Viking.

KJØRER OGSÅ NM
For Stinius Viking og teamet er det viktig, og en selvfølge, å også være på plass på NM-rundene her hjemme. Her er målet å utvikle seg videre på sin Yamaha R6 i klassen Superstock 600, og nærme seg senioreliten i den nest største NM-klassen etter en svært oppløftende og imponerende debutsesong i 2012.

– R6’en er helt rå å kjøre og jeg klarer nesten ikke vente til slutten av januar når vi tar første tur ned til Spania og trener på Jerez. Jeg har fortsatt mye å lære på denne større sykkelen, men håper jeg kan overraske en del folk i løpet av NM-sesongen, sier Stinius.

Det blir to treningsturer til Spania i vinter før det er testing på Cartagena og Alcarass i påsken og deretter sesongstart helgen etterpå for Stinius Viking. Nå bruker han og teamet tiden på å finne samarbeidspartnere som ønsker å være med neste sesong.
Alle som synes dette høres interessant ut oppfordres til å ta kontakt med teamet for å få mer informasjon
om hvilke spennende ting de kan tilby. Teamet har også laget en promofilm som kan sees via denne linken: http://youtu.be/x8IbgCl1jQ4

Følg Stinius Viking Racing på Facebook og web for oppdateringer!

Nicklas Svendsrud
PR-manager | Stinius Viking Racing
www.stiniusviking.com
www.facebook.com/stiniusvikingracing