Stinius V. Ødegård skal testkjøre for Red Bull Rookies MotoGP Cup 2011!

DETTE ER BARE HELT RÅTT!

Stinius har hatt en drøm fra han visste hva Roadracing var, og nå er han kanskje på vei dit…
Stinius er plukket ut som en av få til å komme til Circuito Monteblanco i sør Spania, 13.-15.september, for testkjøring for eventuelt å komme gjennom ”nåløyet” å få kjøre Red Bull Rookies MotoGP Cup kommende sesong!

Red Bull Rookies Cup er steget før GP/VM! Det er kun en nordmann som har kommet frem til GP i moderne tid, og det er Stinius sitt store forbilde, nemlig Sturla Borch Fagerhaug fra Asker. Sturla har flere sesonger bak seg i verdens mest prestisjefylte Cup, Red Bull Rookies MotoGP Cup, før han i år fikk et ”sete” i GP. Stinius er en av de aller yngste gjennom tidene som får denne muligheten. Han er kun noen få måneder eldre enn laveste godkjente alder for å få mulighet til å vise seg frem i dette sirkuset.

Hvordan fikk Stinius denne muligheten? To utnevnte administratorer/nøkkelpersoner innen Nordisk roadracing har denne sesongen vært Red Bull sine ”speidere”, med mål og arbeidsoppgave å velge 3 stk talenter totalt i Norden, og Stinius ble nominert!
Dette i seg selv er jo stort! Etter anmodning fra disse 2 personene, ble søknad sendt til Red Bull Rookies MotoGP Cup, samt en stor mengde info de ønsket om Stinius.

Stinius er tydeligvis blitt lagt merke til også utenfor Norske grenser, og er selvfølgelig stolt over offisielt å bli betraktet som et så stort talent at han er interessant for Red Bull Rookies Cup! Blant flere hundre søkere fra hele verden, er Stinius, som en av få, plukket ut til å komme på denne testkjøringen!

Det vil bli en tøff og vanskelig oppgave å komme videre, og klare å få et sete i denne serien kommende sesong. Stinius har kjørt litt motocross fra han var 5-6 år, men har kun denne sesongen bak seg som aktiv roadracingfører. Dette tatt i betraktning, og i tillegg hans unge alder, så sier vel dette mye om at han er et stort talent og at det å få denne muligheten er en stor bragd! Og det er ikke bare talent for å kunne kjøre raske rundetider som gjelder. Førerne blir testet og ”målt” på alle tenkelige og utenkelig måter! Hvor flinke de er med media, hvordan de klarer seg i stressede situasjoner, hvordan de takler å jobbe under press, hvordan de er som lagspillere, hvordan utviklingsmuligheter / potensial de anser at førerne har og mange flere saker. Med andre ord, ingen dans på ”roser”, men uansett, dette blir en stor opplevelse for en 12 åring.

Om Stinius ikke skulle klare å komme seg videre til Red Bull Rookies MotoGP Cup kommende sesong, så ser vi ikke på det som et nederlag! Han har uansett bevist at han er et ettertraktet ungt talent, og han vil garantert få flere muligheter i tiden fremover. Stinius har i tillegg til dette allerede stående tilbud om å kjøre for et av Nordens beste team kommende sesong, så spennende blir det uansett. Det som er viktig nå, er å klare å holde skuldrene lave, være seg selv, yte sitt beste og ha det gøy! Så får vi se hva fremtiden vil bringe…

www.redbullrookiescup.com