Stinius på vei mot topplassering i NM!

Stinius på vei mot topplassering i NM!

Stinius Viking Ødegård (15) kjørte to meget gode løp under helgens NM-runde i roadracing på Karlskoga i Sverige. Selv med et uhell kjørte han inn til en overbevisende 4. plass og en god 6. plass i Superstock 600 på søndag.

Talentet fra Fetsund fikk en vanskelig start på løpshelgen under fritreningen på fredag, da teamet fortsatt slet med tekniske problemer med motorsykkelen som han også opplevde under forrige NM-runde i Mo i Rana. Han fikk derfor alt for lite banetid før kvalifiseringen på lørdag. Problemet ble funnet fredag kveld og under kvalifiseringsomgangene viste ungutten god progresjon og satt ny personlig bestetid på banen, noe som holdt til 7. startspor.

NÆR PALLPLASS
Under søndagens første løp fortsatte han fremgangen og kjørte nesten et sekund raskere enn sin tidligere personlige bestetid. Med meget god innsats kjempet han om 2. og 3. plass med Alf Georg Joranger og Erik Lindstrøm, som er erfarne førere med flere NM-titler og pallplasser i denne klassen. I mål var han under et tidels sekund fra pallplass.
– Jeg er veldig godt fornøyd med min egen kjøring og følte jeg hadde et høyere tempo inne enn de to foran meg. Dessverre var jeg litt uheldig i forsøket mitt på å komme forbi på siste runde og ble presset ut av idealsporet. Det er uansett erfaring jeg må ta med meg videre og jeg er glad for å kunne bevise for meg selv at det er mulig å henge med helt i toppen, sier Stinius Viking.

PÅKJØRT
I det andre løpet var Stinius nok engang med på notene fra start og lå på andreplass ved omtrent halvkjørt løp. Dessverre ble han påkjørt av føreren bak og måtte ut i grusen. Han klarte allikevel å holde seg på sykkelen, komme seg ut på banen igjen og kjørte i mål til en god 6. plass, med hull i motorsykkelens glassfiberkåpe der konkurrentens hjul traff.
– Jeg er irritert og skuffa, men samtidig var dette en “raceincident” og sånt som skjer i racing. Etter uhellet klarte jeg ikke å nullstille hodet og ta opp jakten etter de foran meg igjen, så jeg bestemte meg for å bare komme meg til mål og berge de poengene jeg kunne i sammendraget.

Stinius Viking og teamet blir nå på Karlskoga hvor det kjøres treninger og et enduranceløp denne uka, før det er klart for Scandinavian Open på samme bane neste helg.