Sterk 4. plass sammenlagt i svensk mesterskap!

Sviestad Motorstadion ved Linköping var i helga arena for finalen i det svenske mesterskapet i roadracing. Stinius Viking hadde en tøff oppladning til race-helga, etter å ha slitt med en tung forkjølelse de siste to ukene. Han var allikevel innstilt på å gi det han kunne under finalehelgen, hvor det skulle kjøres kvalifisering på morgenen og race på ettermiddagen – både lørdag og søndag.

Lørdagens kvalifisering bar preg av at kroppen var rusten, men han klarte allikevel å kvalifiserte seg til 8. startspor. Det var jevnt mellom førerne oppover på lista, og med en god start var mulighetene til stede for å kunne avansere under løpet.
Dessverre fikk han en litt for dårlig start under lørdagens race, og ble liggende bak noen tregere førere, mens tetgruppa da fikk opparbeidet seg en for stor luke til at det var mulig å hente inn igjen. Han kom til slutt i mål på en 6. plass.

Søndagens kvalifisering gikk bedre enn forventet, etter at Stinius hadde ligget med feber lørdag kveld. Han kjørte et halvt sekund raskere enn på lørdag og tangerte sin personlig beste rundetid fra løpet som ble kjørt på banen tidligere i sesongen. Dette ga ham 6. startspor, men han var kun 3 tideler fra 3. plass.
Stinius Viking gjorde en iherdig innsats under løpet og kjempet om 2. plassen, helt til det gjenstod 3 runder. Da gikk kroppen tom for krefter, men han klarte allikevel å komme seg til mål på en veldig god 4. plass.
Dette resulterte i at han endte sesongen på 4. plass sammenlagt i SM, kun 7 poeng bak 3. plass.

– Jeg er rimelig fornøyd med helgen, tross sykdom og at jeg klarte å gjennomføre på den måten jeg gjorde, og bet tennene sammen. Det var en tung helg fysisk, men jeg prøvde å gjøre det beste ut av det, og kjøre og ha det morro. Det klarte jeg – det var veldig morro å være utpå og kjøre i helga, sier Stinius Viking.

Mer info om hva Stinius og resten av Team Stinius Viking Racing gjør videre vil komme i løpet av kort tid.

Solør MCK gratulerer med flott innsats og resultat.