Ståle Eggen nummer tre i EM snowcross!

Denne helgen ble det arrangert både EM og Nordisk Mesterskap i Hattfjelldal.

I EM levde spenningen til et godt stykke ut i det fjerde og siste heatet. Det ble kjørt to heat lørdag og to søndag. Det første heatet lørdag ble vunnet av svenske Jonatan Eriksson, mens finske Viktor Herten tok seieren i løp to. I det første heatet søndag ledet Jonas Østbyhaug veldig lenge, men Viktor Herten krøp stadig nærmere og tok til slutt en ny 25-poenger. I det siste heatet kjørte Ståle Eggen meget sterkt, og ledet fra start til mål. Dermed dyttet han Østbyhaug ned fra pallen og sikret seg selv bronsemedalje. Viktor Herten safet inn til tredjeplass i det siste løpet, og vant et høyst fortjent EM-gull. Svenske Magnus Renström kjørte jevnt og godt gjennom fire løp og til tross for null heatseire knep han sølvet et poeng foran Ståle Eggen. Jonas Østbyhaug havnet på den sure 4. plassen.

Ishoel suveren med full pott – 75 poeng

I Nordisk Mesterskap klassen 14-16 år ble det et one-man show, Elias Ishoel vant alle tre heat i suveren stil og ble nordisk mester. Og ekstra gledelig var det at det ble dobbelt norsk; med tredjeplass i alle heat kunne Espen Flatvoll også stige opp på podiet som andremann. Gustav Eriksson fra Sverige tok bronse etter at Albin Lundqvist hadde et uhell i siste heat.

Topp tre:
1. plass – Elias Ishoel – NMK Oppdal, Norge – 75 poeng
2. plass – Espen Flatvoll – Nordreisa MK, Norge – 60 poeng
3. plass – Gustav Eriksson – Sverige – 56 poeng

Tonje Wahlmann med solid kjøring

I kvinneklassen ble det svensk duell om gullet, Marica Renheim og Elina Öhman fightet jevnt om alle heatseirene. Til slutt var det førstnevnte som kunne strekke armene i været etter 72 av 75 mulige poeng. Tonje Wahlmann tok minimum 18 poeng i alle tre heat og ble belønnet med tredjeplass. Ingrid Boldermo kom sterkt etter et uhell i første heat, men det ble bare med 4. plass.