Ståle Eggen med NM-gull i Supercross!

Ståle Eggen med NM-gull i Supercross!

Norgesmesterskapet i Snowcross i Alta ble tyvstartet allerede fredag med Supercross i Alta sentrum.
Det ble en flott ramme rundt Supercrossen; kveldsmørket sørget for den rette stemningen, og det faktum at banen lå midt i sentrum innebar at det var en hel del tilskuere som hadde samlet seg rundt løypa for å heie frem sine favoritter.

Også førerne gjorde sitt for at det ble en meget underholdende finale. Løpet ble gjennomført med tre grupper som kjørte to heat hver, der de to beste i hver gruppe gikk rett til finalen. Resten av førerne måtte gjennom en siste sjanse der de fire beste også ville være klare for finale.

Magnus Lindbäck, Ståle Eggen og Kristoffer Holm viste styrke med to heatseiere hver, og måtte dermed finne seg i å få favorittstempelet foran finalen.

Magnus Lindbäck tok tidlig kommandoen i finalen, og så lenge ut til å kontrollere inn mot en NM-tittel. Men Lakselv-føreren slakket av tempoet litt for tidlig, for med en knapp runde igjen å kjøre snek Ståle Eggen seg forbi. Og med så kort igjen til mål klarte aldri Lindbäck å svare, og Ståle Eggen kunne juble for NM-gull. For Lindbäck var det liten tvil om at sølv var et stort nederlag. Unggutten Fredrik Kirkhus imponerte med å ta bronsen.

Komplett resultatliste fra fredagens NM Supercross finner du på denne linken; http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=872409