Spenstig Motorsportgalla lørdag kveld!

Spenstig Motorsportgalla lørdag kveld!

Under lørdagens Motorsportgalla på NMFs Motorsportkonferansen ble det kåret mange vinnere. Gallaen foregikk på Clarion Hotel Oslo Airport på Gardermoen. Showet, som har sin idé fra ”Idrettsgallaen” inneholdt både dans, musikk, sang og spill. Tidligere verdensmester og internasjonal stjerne i FMX, Ailo Gaup var konferansier.

Til å dele ut prisen ”Årets talentgjennombrudd” var mangeårig æresmedlem i båtsporten og medlem av Gullklubben for dem med de fremste hederstegn i NMF, Ørnulf Ranger og Roadracingkjører og trener , styremedlem Stine Karlsen. De tre nominerte var Caroline Olsen, Roadracing, Magne Klingsheim, Motocross og Sverre Lundevold, Trial.
Vinneren ble Sverre Lundevold fra Kristiansand.

Til å dele ut prisen ”Årets forbilde” kom Roadracingutøver Stinius Viking Ødegård og Rundbanekjører Marit Strømøy. De nominerte i klassen var Jan Trygvde Braaten, Offshore, Team Norway Trial og Christian Flaten, Motocross. Sistnevnte fra Lier stakk av med seieren for sin måte å takle kreftsykdommen sin på. Han kjører aktivt Motocross mellom rundene med kreftbehandling.

Prisen for ”Årets kvinnelige utøver” ble delt ut av Offshore 1 kjører og tidligere ”Årets Motorsportutøver” Pål Virik Nilsen og Generalsekretær i NMF, Roy N. Wetterstad. De nominerte var Caroline Olsen, Roadracing, Marit Strømøy, Rundbane båt og Marie Pettersen, Motocross. Vinneren ble Caroline Olsen fra Halden for NM vinner i roadracing i samme klasse som også gutta kjørte.

Prisen for ”Årets Snøscooterutøver” ble delt ut av Trialkjører Ib Vegard Andersen og Seksjonsstyreleder i Snøscooterseksjonen Odd Georg Østbyhaug. De nominerte var Magnus Lindbeck, Snøscootercross og Gunhild Blien, Snøscootercross.
Vinneren ble Magnus Lindbeck fra Lakselv.

Til å dele ut prisen for ”Årets båtsportutøver” var det seksjonsstyreleder Frode Sundsdal og Motocrossfører Marie Pettersen fra Alta. De nominerte var Ronny Mangerud, Christian Carlsen og Stian Schjetlein. Ronny Mangerud fra Drammen/Lillestrøm gikk av med seieren.

Prisen for ”Årets Motorsykkelutøver” ble delt ut av Seksjonsleder i MC, Kjetil Bredesen og Grenansvarlig smågrenene Anne Marthinsen. De nominerte var Sturla Fagerhaug, Mardon Moi og Even Heibye. Vinner ble Mardon Moi fra Kristiansand.

Så kom vi til den gjeveste av alle prisene i kveld, og det var prisen for Årets Motorsportutøver. Den ble delt ut av Jorodd Asphjell, 1. visepresident i NIF og President i NMF, Roy M. Øwre. De nominerte var Sturla Fagerhaug, Roadracing, Mardon Moi, Trial og Ronny Mangerud, vannjet. Sistnevnte som bor i Drammen men som opprinnelig er fra Lillestrøm stakk av med prisen. Han har også vunnet denne en gang tidligere.

Juryen besto i år av tidligere idrettspresident Tove Paule, Sportssjef i NMF Anders Minken, Sportssjef på NTG Roy Snellingen, Tommy Rovelstad, Kaptein på Kjelkehockylandslaget og Daniel Møller Warmedal, Motorsportjournalist og fotograf.

Kongepokalvinnere i 2011 ble også hedret, og det av Presidenten i NMF og Visepresident i NMF, Lene Dyrkorn. Vinneren i båtsport ble Ronny Mangerud, og Motocross Even Heibye og Marie Pettersen. I Snøscootersport ble Jostein Biti Kongepokalvinner og Morten Thorkildsen for Radiostyrt Motorsport.

Årets arrangørpris ble delt ut i grenmøte tidligere på dagen. Årets arrangør uansett gren og seksjon ble Riske Motorsykkelklubb for VM langbane på Forus.

Som en overraskelse på slutten ble den tredje person innlemmet i gullklubben i NMF. Trygve Johnsrud ble i tillegg til Ørnulf Ranger og Svein Beheim Backe er nå Trygve medlem av denne ekslusive klubben.

NMF gratulerer alle prisvinnere med sine gode prestasjoner i året som har gått.
Det var for øvrig en underholdene kveld, med band, spillemann, Marit Strømøy som sang, dans, og stand-up show. Våre fremste Trialførere Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen hadde også et spenstig Trialshow på scenen.

Dette var virkelig verdt å oppleve!


Hentet fra www.nmfsport.no 5.11.2011