Sigvartsen og Haaland på topp!

Det har vært mange actionfylte dager på ACR (Arctic Circle Raceway) denne uken. Med løp i alt som finnes innen Roadracing med sykler fra 70-tallet og frem til i dag så har deltagere fra hele Norden fått kjempet om å få stå øverst på pallen. Og racingen den fortsatte til langt over midnatt i midnattssola.

THOMAS SIGVARTSEN FORSVARTE TITTELEN I SUPERSTOCK 600

Med pokal fra fjorårets Nordiske mesterskap i Superstock 600 stående på hylla hjemme, og med en fersk banerekord på Mantorp Park under den første Nordiske runden var Sigvartsen fast bestemt på å dra med seg en ny pokal hjem fra Mo i Rana. Norgesmesterskapet og det Nordiske mesterskapet ble kjørt kombinert, og deltagerne fikk poeng i begge mesterskapene. Under fredagens race så kom det som en positiv overraskelse at Andreas Sacco Karlsen tok seier foran Sigvartsen som kom på andreplass foran Erik Lindstrøm. Sigvartsen var dermed bare ett poeng ifra å bli Nordisk mester allerede da. Alf Georg Joranger vant den forrige NM-runden på Rudskogen og han ga hard kamp mot Sigvartsen i finaleracet på lørdag. De to lå klart i tet gjennom hele løpet mens Andreas Sacco Karlsen og Erik Lindstrøm lå og fightet tett om tredjeplassen. Det ble Sigvartsen som vant foran Joranger og Erik Lindstrøm vant duellen med Sacco og tok tredjeplass. Alf Georg Joranger leder fortsatt NM (83 poeng) foran Erik Lindstrøm (72 poeng) og Andreas Sacco Karlsen (62 poeng).

DOBBELT SEIER TIL NORVALD OG STYGG KRASJ I SUPERBIKE
Etter å ha fått beste kvalifiseringstid så brøt sykkelen til Norvald Haaland sammen og han måtte dermed låne en av hans tidligere sykler for å delta i løpene. Dette stoppet han ikke fra å gjøre rent bord i det første løpet på fredag. Han vant foran Ole Bjørn Plassen og Carl Berthelsen som lenge kjempet om andreplassen. Lørdag var det klart for løp nummer to og her gikk Carl Berthelsen, Ole Bjørn Plassen, Stig Flemming Jensen og Haaland tidlig opp i tet. Løpet bød ikke på altfor mye dramatikk før mot slutten av løpet da det var Anders Helgerud, Ole Bjørn Plassen og Norvald Haaland det sto om. De fightet meget tett og det var det ene forbikjøringsforsøket etter det andre. Det ende med en voldsom krasj tre svinger før mål i siste runde der alle tre krasjet i hverandre der den ene sykkelen tok fyr. Det gikk verst utover Ole Bjørn Plassen som ble liggende nede og hentet med ambulanse. Etter mye usikkerhet ble det klart at han slapp unna med en hjernerystelse og blåmerker. Syklene derimot, trengte en god del arbeid etterpå. Regelverket sier at i dette tilfellet der løpet ble rødflagget i siste runde så teller gjeldene plassering en runde tilbake og dermed ble Norvald vinner, mens Ole Bjørn Plassen kom på andreplass og Anders Helgerud tredje.

Sammenlagt så er topp 3 i Superbike NM slik:
1. Norvald Haaland (100 poeng)
2. Carl Berthelsen (69 poeng)
3. Magnus Solli (49 poeng)

PolePosition kommer med en ny episode ifra ACR i tillegg til en spesialepisode med Endurance og sprintrace.

Fullstendige resultater fra løpene på ACR finner du her:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=803550