Setesdal folkehøgskole – motorsportskolen!

Setesdal folkehøgskole er nordens eneste skole som har motorsport som linjefag, der vi kan tilby høy faglig kompetanse på motocross, trial og idrett. Dersom du kommer fra en annen gren vil vi se på mulighetene for å tilrettelegge for deg (enduro, ATV, SSX etc.). Et år på folkehøgskole dekkes av Statens Lånekasse for utdanning. Du må stille med eget kjøretøy og ha lisens.

Skoledagen dreier seg om motorsport, fysisk aktivitet, sosialt samspill og internatliv. Du bor på skolen, sammen med det som blir venner for livet. Langt borte fra mor og far, men likevel i trygge omgivelser der det er ansatte på skolen hele døgnet og all mat serveres på skolen.

Hver uke har vi 16 timer til linjefag, og av disse timene kan man få åtte til ti timer med kjøring i uken. For noen blir dette for mye, og bruker noe mer av tiden på vedlikehold. De som ønsker så mye kjøring som mulig reiser til verkstedet på kveldstid for å skru slik at sykkelen er klar til dagen etter. Som oftest gjør vi dette en eller to kvelder i uken.

På vinteren kjører motocross på snøbane og trial har en innendørs hall man kan boltre seg i. Vi holder oss ute så lenge vi kan på senhøsten, men hallen er et godt alternativ for å trene på vinteren.

Vi reiser ofte på turer og besøker andre motocrossbaner og trialterreng. Eksempler på steder vi reiser er Uddevalla, Elgane, Karmøy, Riska og Kristiansand.

Høydepunktet i skoleåret er uten tvil den store utenlandsturen! I januar/februar pakker vi busser og hengere og reiser til Spania (Tost) i tre uker for endelig å kjøre på barmark igjen. Her ligger vi i to uker og har alle muligheter til å kjøre fra vi står opp til det blir mørkt. Et paradis for trial, enduro og motocross. Dette er samme sted NTG reiser på sine treningsopphold.

Virker det spennende med et år på motorsportskolen? Er du over 16 år? Da er det ingenting å lure på! Gå inn på www.folkehogskolene.no og søk i dag! Vi har noen få plasser igjen på motocross, og noen flere på trial.

Du kan gå inn på våre nettsider og lese mer om oss på www.setesdalfhs.no og på facebook har vi egen side.

Ikke nøl – SØK NÅ!!