Sesongåpning supermotard Trøgstad!

Pressemelding fra Team TM Racing Norge!

I helgen kjørte jeg mitt første løp som supermotardfører på Trøgstad, og da jeg kun har sittet på en supermotardsykkel to ganger tidligere var jeg nokså spent, men forventningene var store!

Da jeg fortsatt venter på min egen TM 450 fi SMX fra Italia fikk jeg låne en nesten tilsvarende sykkel fra importør av TM i Norge og teamsjef Atle Berger.

Fredagstreningen ble veldig amputert for min del da jeg hadde misforstått litt så jeg rakk bare og få kjørt ti runder på den veldig trange og teknisk krevende banen så på lørdag måtte jeg bare lære ting fort og få opp et høyt tempo med en gang.

Lørdagen startet med to fritreninger, og jeg brukte da hele det første passet til og lære banen, og på den andre skulle jeg øke tempoet en del, men slik ble det ikke.
Allerede på den første flygende runden smalt jeg på trynet på grusdelen av banen og slo i stykker noen saker som gjorde det umulig og fortsette treningen.

Det ble en hektisk time før vi skulle ut og kjøre den eneste kvalifiseringen, men takket være fenomenal hjelp av Vegar Hjellødegård fikk vi sykkelen klar og jeg klarte og fullføre kvalen på helt greit vis med en 6. plass og start fra andre rekke.

Lørdagens tre heat gikk ikke akkurat som planlagt, da jeg fikk ødelagt det meste med dårlige starter, velt i det siste heatet og en diskvalifikasjon fra det andre heatet da jeg gjorde den store feilen og passerte noen i en gulflagg sone.
Skuffelsen var selvfølgelig stor da jeg dessverre aldri registrerte det gule flagget, men sånn er nå bare reglene og de gjelder for alle. Så nå var det bare og nullstille og forberede seg for søndagen.

Søndag var det “sovmorgon” da kvalen ikke startet før 12;30, men en god natts søvn og massevis av revansjelyst fra lørdagen gjorde seg godt for jeg dro rett ut og perset med nesten et sekund og kvalet inn til femte plass på gridden.

Søndagen ble som lørdagen preget av altfor dårlige starter, men det første heatet endte med en veldig oppløftende 3. plass kun ti sekunder bak vinneren som jeg var over 20 sekunder bak på lørdag. Det andre heatet gikk ikke like bra, men endte med en helt grei 5. plass, og det siste heatet ble ødelagt av en katastrofalt dårlig start så jeg endte bare på en 6. plass.

Men søndagen endte med en noe overraskende 4. plass sammenlagt så humøret ble brått snudd!

Min første løpshelg som supermotardfører inneholdt det aller meste, men den gikk over all forventning så jeg sier meg veldig fornøyd, og lader om igjen for andre runde i cupen som går av stabelen på Reve banen i Stavanger om mindre enn to uker, og der skal jeg kjempe om pallen i alle heat og forhåpentligvis klatre oppover fra min sjette plass i sammenlagt tabellen.

Helt til slutt vil jeg gjerne takke Atle Berger for lånet av sykkelen, og Vegar Hjellødegård for all hjelpen gjennom hele helgen. Uten dere hadde det ikke blitt noen poeng i det hele tatt!

Henrik Øwre #134
Team TM Racing Norge
www.moto34.blogg.no