Ronny Mangerud med tre priser på Motorsportgallaen!

Ronny Mangerud var den som stakk av med flest priser etter at han i sin avslutningssesong oppnådde å bli verdensmester for andre gang i vannjet. Han ble kåret til både Årets Motorsportutøver, Årets Båtsportutøver og Årets Forbilde i norsk motorsport. Ronny «Smurf» Mangerud legger nå opp etter å ha hatt en fantastisk karriere i vannjet. Han fortsetter som trener for Team Norway Vannjet etter den beste sesongen for grenen noensinne. Norge ble i år verdens 3. beste vannjetnasjon.

Mest oppsikt på scenen vakte nok likevel trialutøveren Ib Vegard Andersen som ble kåret til Årets Motorsykkelutøver. Han benyttet sjansen til å fri til sin kjæreste foran hundrevis av tilskuere fra «familien» hans norsk motorsport. Ib Vegard fikk sitt ja og det forelskede paret strålte gjennom hele gallakvelden.

De som var nominert finner du her; http://www.motorsportforbundet.no/portal/pls/portal/docs/1/6338094.PDF

DISSE BLE ÅRETS PRISVINNERE:
Årets Motorsportutøver: Ronny Mangerud
Årets Motorsykkelutøver: Ib Vegard Andersen
Årets Båtsportutøver: Ronny Mangerud
Årets Snøscooterutøver: Jonas Østbyhaug
Årets utøver Radiostyrt Motorsport: Helge Johannessen
Årets Kvinnelige utøver: Katrine Rye-Holmboe
Årets Gjennombrudd: Marius Christiansen
Årets Forbilde: Ronny Mangerud
Årets Arrangør: OMS Trialklubb
Underholdningen var det Wallmans salonger som stod for. Showverter var Marit Strømøy og Trude Mette Johansen.


Christian Rolid Flaten Minnefond
Under motorsportkonferansens plenumsdel tidligere på dagen ble opprettelsen av Christian Rolid Flaten Minnefond markert. Den første Christians Minnepris ble utdelt til Jan Olav Lunewski fra Lier Motorsportklubb.

Christian Rolid Flaten var den første som ble kåret til Årets Forbilde på Motorsportgallaen i 2011. 30.6. året etter døde han etter flere tilbakefall med kreftsykdom. Han ble bare 16 år gammel. Christian var et stort motocrosstalent som var elev ved motocrosslinjen på Norges Toppidrettsgymnas. Han var en unik personlighet som stod for det beste av det beste i forhold til holdninger og det verdigrunnlag som norsk idrett bygger på.

Før Christian døde ble det samlet inn nesten 300.000 kroner til alternativ behandling og motivasjonstiltak. Det samme pengebeløp er blitt donert av familien til Christian Rolid Flaten Minnefond, og de er også med i fondsstyret representert ved bestefaren Tore Olav Flaten. I tillegg sitter hans NTG-trener Roy Snellingen og NMF sin forbundsadvokat Geir Lilletvedt i fondsstyret.
Jan Olav Lunewski var Christians trener og venn i Lier Motorsportklubb. Han sto Christian nær og delte hans gode verdigrunnlag.

Det var blitt laget opp en minnepins som er blitt båret av deltakerne på motorsportkonferansen gjennom helgen med et 8-tall som var Christian sitt startnummer. Pinsen vil bli solgt til inntekt for fondet. Marit Strømøy og Rein Alexander lanserte rett før helgen ny cd. Denne ble solgt på gallaen med 30 % av inntektene til minnefondet.

Trialavisa har også skrevet artikkel fra Motorsportgallaen, den finner du her; www.trialavisa.no