Reisebrev fra Supermotard-VM!

Reisebrev fra Supermotard-VM!

De norske gutta som deltok i lag-VM i Supermotard i Alcaniz i Spania i helgen, har skrevet et reisebrev til NMF.

Hei !
Vi har hatt en fantastisk bra helg i Alcaniz i Spania. Hele laget fullførte, ingen skader og vi ble ikke sist ! ….nest sist er ikke helt sist ! Var fullt klar over før vi dro at dette kom til å bli et vanskelig lag VM å hevde seg i. Vi hadde bare 4 uker på å forberede oss på til dra nedover. Med et svært begrenset budsjett fant vi ut at vi iallefall ville dra ned og delta og få litt ny erfaring å ta med hjem. Vi var fryktelig spente på hvordan nivået var på de land som stilte med lag. Vi så for oss første delmål var å komme seg ned til start. Neste var å ikke bli sist. Med god hjelp fra Motorsportforbundet og Anne Martinsen med flere var det mulig for oss å kunne dra nedover med Jon’s privatbil og henger. Vi som skulle kjøre var Sondre Haaverstad 22 år fra Bærum, Marius Notøy 25 år fra Bergen og Jon Grevæg 49 år fra Østfold. Totalt var vi 14 stykker på tur, 2 kjørte bilen tur/retur 600 mil og resten tok fly.

Når vi kom ned der skjønte vi fort ut at det var veldig mange rene fabrikksteam som stilte til start med proffe førere og utstyr. De aller fleste kom med spesialbygde trailere eller stor bobiler med ditto hengere. Det var faktisk ikke et eneste team som ikke så raske ut ! Og vi så ikke en eneste orginal supermotardsykkel der nede, alle var spekka med spesialutstyr. Ja, bortsett fra våre egne da som er helt standard fra Honda og KTM. Sondre kjører en Honda CRF450 2009 modell, Marius en 2009 modell KTM450SMR og Jon stilte med nær sagt helt uprøvd KTM450SMR 2012 modell.

25 lag var påmeldt med tre førere i hvert lag. Noen land hadde også rene juniorteam. Rundtetidene lå på drøye minuttet, det ble kjørt 20 runder i hvert heat, 30% av banen besto av grus med woops og velodromsvinger, resten av banen var ca 1 km med asfalt som hadde platåhopp og asfalterte woops. Vi hadde stekende sol alle dager og nesten 30 grader, kort sagt, det kokte i skinndressen !

Supermotardmiljøet i Norge er svært lite for tiden, vi er bare ca 25 aktive som kjører løp i denne sporten og nær sagt alle løpene går på gokartbaner med enten veldig lite grusdel eller ingen i hele tatt. Nå vi kom ned der og så woops på 10 meter i mellom og platåhopp på 17 meter i asfalt og en svært lang grusdel med badestrandsand, var det ikke vanskelig å forstå vi hadde en utfordring med å være raske på denne banen med en gang. Vi fikk også bokstavelig talt strålende vær, så det var mildt sagt litt uvant å kjøre løp i 30 varmegrader og 20 minutters kjørepass.

På torsdagen pakka vi ut og rigga opp telt og gjorde klar syklene for helgen. På lørdag skulle vi kjøre 2 stk 30 minutters tidstrening og et 20 minutters kvalheat for å få startoppstilling neste dag. På første trening så vi raskt at vi lå langt nede på listene tidmessing, men ingan av oss var sist. Senket rundetidene mye på neste tidtrening men det gjorde de fleste andre også ! Vi tok i det vi maktet på kval men innså at det bare måtte bli B finale på søndag. Der skulle det være 24 til start, totalt 8 landslag med 20 minutters oppvarming og 20 minutters løp søndag formiddag. Det vinnende laget her ville gå videre til finalen søndag ettermiddag.

Startposisjonene i B finale på søndag ble trekt og vi fikk startnummer 8, 16 og 24. Marius startet først av oss, deretter Sondre og Jon på siste startposisjon. Dessverre fikk en av oss dårlig start, en annen gikk i grusen 2 ganger etter først en bra oppkjøring, men det er slik supermotard er, det er ikke alltid lett å få til perfekte løp når det gjelder. Vi hadde tette oppgjør først og fremst med Latvierne, Portugal og Lithauen. Jon endte på 17 plass, Sondre på 18 og Marius på 22. Vi greide slå Portugal og kom dermed ikke sist. Et par plasseringer høyere opp på en av oss hadde gjort at vi hadde klatret litt på lista men vi får si oss fornøyde og komme tilbake sterkere med mere trening på større baner og ennå bedre utstyr. Samt også være mere foreberedt over lengre tid for en slik tur. Må satse på Norge også stiller med lag neste år som blir i Portugal.

Hilsen Sondre Haaverstad, Marius Notøy og Jon Grevæg


Hentet fra www.nmfsport.no den 4. oktober 2011