Rally Dakar går mot slutten!

Spesialetappen på 319 kilometer hadde start i Fiambala og målgang i Copiapo. Vinneren av dagens etappe ble Frans Verhoeven fra Nederland på tiden 03:49:15 og han slo nordmannen med 9 minutter og 43 sekunder. Ullevålseter ligger nå på 17. plass i sammendraget – 02:50:59 bak sammenlagtleder Cyril Despres fra Frankrike.

Pål Anders har følgende å si om gårsdagens etappe:
– I dag var det litt mer mitt terreng. I tillegg, har jeg skiftet fjærene på sykkelen som faktisk hjalp veldig i dag. Landskapet og veiene var litt mer åpne og det var sand som etter hvert har blitt favorittunderlaget mitt. Ikke veldig mye å si ellers annet en at det var en ganske spesiell opplevelse å starte dagen i dag ved å kjøre over Andesfjellene på 4800 moh i bitende kulde og sette seg ned å slappe av nå i 35 plussgrader. Det er ikke bare kjøringen som er ekstrem, men forholdene og klimaforandringene underveis også.

I dag kjører han rett sørover og nærmer seg Santiago med stormskritt! Dette er nest siste etappe i årets Dakar-sirkus og går fra Copiapo til La Serena. Etappen starter med en kort transport før spesialen på 441 km (Ca 100 km lengre enn gårsdag). Spesialetappen starter kl 09:30 lokal tid. I dag er det mest grus, litt asfalt og et felt med sanddyner ca midt i etappen. Vi håper Pål Anders klarer å klatre enda litt i sammendraget.

Hentet fra www.nmfsport.no