PRESSEMELDING!

Fartsfylt helg på Vålerbanen, Våler i Solør

Kommende helg arrangeres FINALENE i det åpne Norske Mesterskapet, Norgescupen og Åpen nasjonal klasse på Vålerbanen, Våler i Solør.
Dette arrangementet inngår også i det Åpne Nordiske Mesterskapet, så startfeltene fylt opp av mange gode utlendinger i tillegg til de norske førerne. Nærmere 180 førere stiller til start, og det er førere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland.

Det Nordiske Mesterskapet er også kvalifisering til EM-finalene på spanske Albacete i slutten av oktober, så det står mye på spille i disse to løpene på Vålerbanen.

I hovedklassene som er 125 GP, SUPERSTOCK 600 og SUPERBIKE, og rekrutteringsklassene 125 Junior, Rookie 600, Rookie 1000 og Nasjonal vil alle ha tilnærmet fulle startfelt, som er 30 fører.
I alle klassene vil det selvsagt bli knallharde og tøffe fighter fra starten av kvalifiseringene til målflagget har falt. Det gjennomføres kvalifisering og løp lørdag, og ny kvalifisering og løp søndag.

I klasse 125 GP har Joakim Gulliksen fra Skreia og Solør MCK allerede tatt NM-tittelen, men han kjemper også om en plass blant de fire beste i Nordisk Mesterskapet og en tur til Albacete i oktober.
Fra både Sverige, Finland og Danmark kommer det sterke førere som vil gi både han og Henning Flathaug fra Oslo MK skikkelig tøff motstand. Den store overraskelsen på hjemmebanen til Solør MCK er 12 år gamle Stinius V. Ødegård fra Fetsund og Solør MCK som kjemper om sølvmedaljen i NM.

SUPERSTOCK 600-klassen er vel nærmest Alf G. Joranger mester i NM, men det er fremdeles en liten mulighet for den tidligere Europamesteren og flere ganger Nordisk Mester Helge Spjeldnes fra Otta og Solør MCK. Helge har denne sesong satset internasjonalt i England, men ligger allikevel på en 3. plass sammen med Trym Johansen fra Borg MCK til tross for at han kun har stilt opp i bare to løp. Sebastian Buch fra Borg MCK ligger på 2. plass, men han stiller ikke til helgen.

Når det gjelder verstingklassen SUPERBIKE blir det garantert to vanvittig tøffe løp denne helgen. Ole Bjørn Plassen fra Borg MCK på Ducati har 19. poengs ledelse på regjerende mester Norvald Haaland fra Moss og Borg MCK, og Haaland er nok revansjesugen etter den dårlige poenghøsten på Karlskoga hvor det bare ble ett poeng på to løp.
Nå kommer også den sterke svensken Niklas Cajback, og han vil nok også ha et ord med i laget.
I tillegg kjemper hjemmefører Tage Solberg fra Lørenskog og Solør MCK om en plass i toppen av Nordisk Mesterskap, hvor han ligger som nummer to bak nettopp Haaland, og disse to vil nok svært gjerne til Albacete og EM-finalen. Solberg kjemper også om en medalje i NM.

I Norgescupklassene kjøres 125 Junior det både i standard og racerklasse. Spesielt to 12-åringer fra Solør MCK har gjort en fantastisk flott sesong så langt. Torgeir Horne fra Nesbru i klasse standard og Stinius Viking Ødegård fra Fetsund i klasse racer har satt sine eldre konkurrenter i skyggen flere ganger. Dette er to ynglinger som etter sigende er lengre fremme enn Heggedalgutten Sturla Borch Fagerhaug var i samme alder. Sturla tok som kjent en 9. plass i MotoGP klasse 125 sist helg.
Store felt i begge klasser vitner om godt rekrutteringsarbeid, så dette ser lyst ut for fremtiden.

Rookieklassene 600 og 1000 er også Norgescupklasser, og spesielt i 600-klassen er det interessant å registrere hele 40 førere til start. Unggutten Erik Lindstrøm fra Sarpsborg og Borg MCK er allerede klar mester, men vi regner med at han også vil vinne finaleløpene.
Mange gode svensker vil nok gi Lindstrøm kamp til døra da det også er Nordisk Cup i Rookie 600.
I Rookie 1000 har haldenseren Stig F. Jensen allerede sikret sammenlagtseieren, men han vil også sette svenskene på plass på norsk jord.

Supportklasen Nasjonal, hvor syklene må være seks år gamle er en ny voksende klasse for de som ønsker med lavbudsjettracing. Totalt har det vært innom 43 førere denne sesongen i de forskjellige løpene, og dette er absolutt den største klassen.
Hjemmefører Even Flaat fra Larvik, som vant klassen i 2009, har stått over flere løp, men ligger bare 14 poeng bak Arnstein Jårvik fra Stavanger RR. Denne klassen har også et skikkelig stort startfelt, så det ser ut som om denne klassen er i ferd med å bli en viktig rekrutteringsklasse.

Det ligger an til en fartsfylt og spennende helg på Vålerbanen, og arrangørklubbene Solør MCK og Karlskoga MF gleder seg, og håper på bra vær og masse publikum.