Pressemelding fra Team Stinius Viking Racing – 2. Oktober 2011!

13 år unge Stinius Viking Ødegård og teamet hans er kjempefornøyd med helgens to avslutningsrace i det åpne svenske mesterskapet, som ble kjørt på Mantorp Park ved Linköping.

Denne banen – som Stinius selv betegner som et morsomt bekjentskap – favoriserer absolutt ikke løpssykkelen hans, som har langt mindre effekt enn flere av de andre i det svenske 125 GP-feltet. Langstrekken er én kilometer og ligger i svak oppoverbakke. Men dette stoppet ikke en Stinius i storform.

Lørdag endte det med en fjerdeplass etter Linus Harrysson, Emil Meyer Petersen og Eva Hällström. Det ble noen sekunder fra tettrioen og ned, men Stinius endte på sin side ni sekunder foran jevnaldrende Torgeir Horne.

Søndag kjørte Stinius kanskje sesongens aller beste løp. Han lå faktisk i teten flere ganger i løpet av racet, og nå var det bare fem sekunder fram til vinneren Eva Hällström. Emil Meyer Petersen tok et nytt sølv, og Joakim Gulliksen endte på bronseplass. Denne gangen brøt Torgeir Horne racet etter fire runder, fra en 11.-12. plass.

Sammenlagt ble det klubbkamerat Joakim Gulliksen fra Toten og Norge som vant det åpne svenske mesterskapet i 125 GP-klassen. Team Stinius Viking Ødegård gratulerer 22-åringen med topp innsats i år. Emil Meyer Petersen sikret seg sammenlagtsølvet, Linus Harrysson tok bronse, og selv endte Stinius Viking på en flott femteplass i den svenske serien, og dette er i høyeste grad i tråd med ambisjonene i forkant av sesongen.

Stinius, som ser fram til en ukes høstferie fra skolen, lader nå for fullt opp til testkjøring for Red Bull Moto GP Rookies Cup 2012, som arrangeres 10.-12. oktober på Motorland Aragon i Spania. Avreise er førstkommende lørdag.

Mobil Terje Ødegård: 90741773