PRESSEMELDING FRA TAGE SOLBERG RACING

Det er seks år siden Solberg sist kjørte på Rudskogen, og derfor er Solberg ekstra spent foran de første rundene i årets norske mesterskap.

– Jeg kjenner flere baner i Europa langt bedre enn jeg kjenner Rudskogen. Rudskogen er ikke store banen, og den er langt smalere og svingete enn banene jeg er vant med fra utlandet, forklarer Tage Solberg.


Tilbake der ting startet

Selv om Tage Solberg innrømmer at Rudskogen ikke er drømmebanen var det nettopp på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad det hele startet for Tage Solberg.

– Jeg startet jo med roadracing alt for sent. Det var i 1999 jeg tok lisenskurset på Rudskogen. Da var jeg 20 år, minner Tage Solberg. Derfor blir det litt spesielt for Solberg å kjøre konkurranse på banen der han startet sin motorsportkarriere.

– Jeg har kjørt over tusen runder på Rudskogen, men det begynner å bli lenge siden. Jeg har ikke kjørt konkurranse på Rudskogen på over seks år. Derfor er det på tide å kjøre hjemme i Norge igjen, smiler Solberg.


NM-gullet henger høyt

NM-gullet i Superbike henger høyt for Lørenskog-mannen. Tidligere har han et NM-gull fra klassen Supersport 600.

– Et NM-gull i Superbike henger høyt, men jeg vet at det er flere som ønsker seg det samme gullet, så jeg tror det blir et veldig spennende norgesmesterskap i år, sier han. Tage Solberg har høye målsettinger for denne sesongen, og målet er å bli både Nordisk og Norsk mester i Superbike. Tage Solberg imponerte stort under den første runden av det nordiske mesterskapet på Falkenberg for tre uker siden. Nå leder Solberg det nordiske mesterskapet, og målet for helgen er å ligge topp tre i NM.

– Etter en kjempestart på Falkenberg for tre uker siden er jeg spent på hvordan det går i NM-starten. Målet blir å kjenne på sykkelen og banen. Jeg vet at mange førere kjenner Rudskogen langt bedre enn meg, og derfor er målet å plukke så mange NM-poeng som mulig. NM kjøres over mange runder, og det gjør ikke så mye om det ikke blir topplasseringer den første NM-helgen. Jeg håper å være på pallen, så får vi se, sier en spent Honda-fører.


Dårlig opplading

Tage Solberg har hatt en dårlig oppladning til årets første NM-runde. Nordmannen har vært syk i 14 dager og har ikke fått trent skikkelig. Selv om sykdommen ikke har sluppet kroppen helt er Tage Solberg klar for helgens tohjulsfestival.

– Jeg står aldri over, og kommer til å kjøre uansett form. Tohjulsfestivalen er et kjempearrangement, og jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid denne helgen. Tross alt er Rudskogen kun en times kjøring i fra Oslo, frir Solberg til publikumet i Østlandsområdet.

Bilder kan fritt benyttes. Foto: Johan Marius Svingen

Mer info:
Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com
_____________________________________________________________________________________________

Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen –
mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.