Pressemelding fra Tage Solberg Racing.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang med sesongen. Dette blir en skikkelig varm up før alvoret starter om tre uker, sier Tage Solberg. Tage Solberg har tidligere vunnet en EM-runde i roadracing på Anderstorp, men regner med tøff konkurranse fra hjemmeførerne.
– De beste svenskene er på plass denne helgen, så det blir tøff konkurranse. Det blir et startfelt på rundt 35 sykler og det er utrolig bra. Flere av de beste fra Norge er også på plass så dette blir en veldig god pekepinn på hvor jeg ligger, forteller Tage Solberg.

Anderstorp Raceway blir sett på som den heftigste Grand Prix-banen i Norden. Siden 1960-talet har det kjørt vært kjørt over 50 internasjonale konkurranser.
– Dette er en klassisk bane som det er veldig gøy å kjøre på. Det har vært arrangert både formel 1- VM og VM i roadracing på banen. Anderstorp er rask og har mange raske svinger. I tillegg er det et fantastisk MC-miljø her, skryter Tage Solberg.


Ny sykkel og nytt dekkmerke

Tage Solberg fortsetter i år med Honda som sykkelmerke, men superbikeføreren har gjennom vinteren bygget opp en ny CBR1000RR som skal være en bedre sykkel en fjorårets.
– Vi har kjørt to tester med den nye sykkelen og den virker veldig frisk. Men jeg har ikke kjørt konkurranse med sykkelen tidligere så derfor blir det spennende å se hvordan den fungerer i helgen, sier han. Nytt av året er at Tage Solberg bytter dekkmerke fra Pirelli til Dunlop.
Det er flere årsaker til at jeg har valgt å bytte dekkmerke denne sesongen. Dunlop-dekket er et bedre dekk og de raskeste førerne kjører på Dunlop, så jeg håper dekkene vil gi meg raskere tider i år, sier han. Dunlop er et Engelsk dekk, og selskapet har i dag hovedkontor ved Fort Dunlop-fabrikken i Birmingham i England. Selskapet lagde sine første dekk så tidlig som i 1888.


Spennende sesong

Tage Solberg gleder seg til å ta fatt på en ny sesong i Norge og Norden. Solberg skal kjøre både det norske mesterskapet i Superbike og Skandinavian Open (SO). Årets sesong starter for alvor om tre uker på Falkenberg da første runde i SO. Helgens SM-runde tar Tage som en forsmak på hva som venter senere i sesongen.
– Jeg er i mye bedre form i år og jeg hadde en skadefri sesong i fjor, noe som gjør at jeg kan bygge videre på grunnlaget vi la ned i 2010. Helgens generalprøve blir spennende og jeg skal gjøre alt jeg kan for å ødelegge for svenskene på hjemmebane, sier en spent Tage Solberg.


Bilder kan fritt benyttes. Foto: Picman.

_____________________________________________________________________________________________
Pressemeldingen er sendt av Johan Marius Svingen – mobil: 901 12 818 på oppdrag fra Tage Solberg Racing.

Mer info:
Tage Solberg kan nåes på mobiltelefon: 952 24 394
Tage Solbergs hjemmeside er: www.solberg-racing.com